Tusindvis af migranter samlet under grænsebro i Texas

USA har flyttet 2000 fra grænseby. Flere tusinde mennesker skal flyttes i de kommende dage.

Bruno Lozano, borgmester i Del Rio, siger, at over 14 000 migranter befandt sig under bro ved Texas lørdag. Mange er haitianere, cubanere, venezuelanere og nicaraguanere. Adrees Latif/Reuters Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Omkring 2000 mennesker er i weekenden blevet flyttet fra en grænseovergang i Del Rio i Texas, hvor mange tusinde migranter har forsamlet sig i den seneste tid. Det oplyser det amerikanske departement for intern sikkerhed ifølge Reuters.

»Flytning af flere tusinde mennesker vil fortsætte for at få stoppet omfattende migration fra blandt andet Haiti og andre steder, hvorfra der normalt ikke kommer mange migranter til USA«, oplyser USA's ministerium for indenlandsk sikkerhed.

Det er usædvanligt, at så mange mennesker på kort tid er strømmet til en enkelt grænseovergang, hvilket skaber nye humanitære og politiske udfordringer for Biden-administrationen.

Nogle af de migranter, der kommer for at søge arbejde og sikkerhed i USA, har været undervejs i uger eller måneder.

På Texas-siden opholder haitianere sig sammen med cubanere, venezuelanere og nicaraguanere.

USA's ministerium for indenlandsk sikkerhed advarer om, at migranterne hyppigere finder nattely i stadigt fattigere slumområder eller under Del Rios bro, som forbinder byen i Texas med Ciudad Acuna i Mexico.

Bruno Lozano, borgmester i Del Rio, sagde lørdag, at over 14.000 migranter befandt sig under broen.

Der er rapporter om, at mange af dem er syge.

»Der er urin og afføring, og vi sover ved siden af affald«, siger den 30-årige Michael Vargas. Han har været i migrantlejren sammen med sin kone og to børn i tre dage.

Vargas siger, at de har fået et nummer i køen – nummer 16.000 – og at myndighederne for øjeblikket er ved at tage sig af dem, som har nummer 9800.

/ritzau/Reuters