Tusindvis af flygtninge forsvinder i Sverige

Svensk politi formoder, at tusindvis af flygtninge er rejst ind i Sverige uden at søge asyl. Myndighederne frygter, at flygtninge bruges som billig arbejdskraft eller begår kriminalitet.

ARKIVFOTO. Flygtninge får lov at komme ombord i toget på Rødby Færge station. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den seneste tid er tusindvis af flygtninge og migranter rejst ind i Sverige, hvor de har søgt asyl.

Men mindst lige så mange er rejst ind i landet og forsvundet for myndighederne i Sverige, vurderer svensk politi ifølge SVT.

Patrik Engström, sektionschef ved det svenske grænsepoliti kalder situationen uheldig på flere måder.

Han peger på, at der findes mennesker, som kan have behov for at søge asyl, men af forskellige årsager ikke gør det.

»Der er risiko for, at de begår forbrydelser, men en endnu større risiko for, at de vil blive udsat for kriminalitet. Dette er en gruppe, der sjældent søger hjælp fra samfundet, hvis de kommer ud for forbrydelser eller bliver udnyttet. De kan for eksempel blive brugt som billig arbejdskraft,« siger Patrik Engström til SVT.

Ifølge politiet har op mod 40.000 personer siden 1. september søgt asyl i Sverige, men lige så mange kan altså være kommet til Sverige uden efterfølgende at have søgt asyl, lyder vurderingen.

Svensk politi forsøger at danne sig et overblik i den aktuelle tilstrømning af flygtninge og migranter til landet ved, at Sveriges syv politikredse hver morgen indberetter oplysninger om flygtninge og migranter til en særlig afdeling under politiet, der håndterer flygtningesituationen.