Tusindvis af demonstranter er på gaden i Bahrain

Borgere i Bahrain forsøger at presse styret under en kæmpe demonstration.

Tusindvis af demonstranter gik på gade i Bahrains hovedstad Manama. Det kom senere til sammenstød mellem demonstranter og urobetjente. Fold sammen
Læs mere
Foto: MAZEN MAHDI
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Næsten 100.000 borgere er på gaden i hovedstaden Manama den lille arabiske stat Bahrain for at vise deres modstand mod det siddende styre, skriver nyhedsbureauet AP ifølge USA Today.

De mange demonstranter kræver demokrati og økonomiske reformer, og der er tale om en af de største demonstrationer, siden Det Arabiske Forår blev indledt i Golf-nationen sidste år.

- Ned med Hamad, råber demonstranterne i protest mod landets sunnimuslimske konge, der regerer landet over et shiamuslimsk flertal. Shiamuslimerne tegner sig for op mod 70 procent af de 525.000 borgere i landet. De hævder, at de er udsat for diskrimination, som holder dem væk fra vigtige politiske embeder, og de ser derfor gerne, at sunniernes dominans af alle høje poster i samfundet brydes.

Styret har i den seneste tid, forud for det lukrative Formel 1 Grand Prix i næste måned, forsøgt at fremstille oprøret i landet som aftagende. Sidste år blev det traditionsrige løb aflyst på grund af optøjerne på den lille ø, Bahrain ligger på.

Demonstrationen er hovedsageligt forløbet fredeligt, men statslige sikkerhedsstyrker har affyret tåregas mod mindre grupper af demonstranter, der forsøgte at trænge ind på Perlepladsen, som sidste år dannede rammen for oprøret mod styret. Siden det brød ud, har oprørerne fået mindre indrømmelser, blandt andet har parlamentet fået større beføjelser. Det er dog stadig kun det udemokratiske styre i landet, der kan udpege folk til landets højeste poster.

Mindst 45 mennesker har mistet livet under urolighederne i Bahrain i det seneste år, mens hundreder er blevet arresteret. Blandt dem er den dansk-bahrainske menneskeretsforkæmper Abdulhadi al-Khawaja, som er idømt livsvarigt fængsel i landet.