Tusindvis af ansatte varsler strejkekaos i Heathrow

Sommertrafikken i Europas travleste lufthavn, Heathrow, trues af en mulig strejke blandt 4000 ansatte.

Ledelsen i Heathrow lufthavn oplyser, at der er en beredskabsplan klar, som kan formindske forstyrrelser for passagerer i tilfælde af en strejke blandt lufthavnens medarbejdere. EPA/ANDY RAIN Fold sammen
Læs mere
Foto: ANDY RAIN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tusindvis af ansatte i lufthavnen Heathrow i London advarer om muligt rejsekaos over sommeren i forbindelse med flere planlagte strejker.

Det meddeler fagforeningen Unite, der repræsenterer de ansatte i Storbritanniens største lufthavn, skriver BBC.

Flere end 4000 ansatte i lufthavnen har stemt for en strejke den 26.-27. juli, 5.-6. august og 23.-24. august.

Det vil ifølge de ansattes fagforening kunne skabe »sommer rejsekaos«.

Blandt de grupper, der varsler strejke, er blandt andet de ansatte i kundeservice, ingeniører og sikkerhedspersonale i lufthavnen.

Ledelsen i Heathrow siger omvendt, at den har en beredskabsplan klar, som vil sikre, at lufthavnen forbliver åben og med normal og sikker drift.

»Vi arbejder i samarbejde med vores partnere i lufthavnen på at minimere forstyrrelsen, som passagererne kan blive udsat for, når de ser frem til deres velfortjente sommerferie,« lyder det fra Heathrow i en meddelelse.

Planerne om at strejke skyldes ifølge Unite, at et krav om en lønstigning på 2,75 procent over 18 måneder er blevet afvist.

»Der er dyb vrede omkring lønnen blandt arbejderne, som er helt afgørende for, at Heathrow Lufthavn kan drives problemfrit,« siger Wayne King, der er talsmand for Unite.

Fagforeningen oplyser, at striden også omhandler, at folk bliver betalt forskelligt for at udføre det samme stykke arbejde.

Heathrow har opfordret de ansatte og fagforeningen til at vende tilbage til forhandlingsbordet for at finde en løsning på konflikten.

Heathrow er den travleste lufthavn i Europa målt på passagerer og nummer syv globalt. I 2018 havde lufthavnen 80,1 millioner rejsende.

/ritzau/