Tusinder demonstrerer mod oprørerne i Yemen

Op imod 10.000 mennesker var lørdag på gaden i Yemens hovedstad Sanaa i den hidtil største demonstration mod landets oprørsgruppe Houthierne, der har drevet præsidenten ud af landet.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

YEMEN: Indbyggerne i Yemen viser deres utilfredshed med den shiamuslimske oprørsgruppe Houthierne, der har taget magten i landet, efter Yemens præsident Abd-Rabbu Mansour Hadi for to dage siden efterlod landet i politisk limbo. I den hidtil største demonstration mod Houthierne stimlede op imod 10.000 mennesker lørdag sammen ifølge øjenvidner. Det skriver Reuters.

Demonstranterne marcherede fra Sanaa University mod præsidentens hjem tre kilometer derfra, mens de råbte slagord både mod Houthi-krigerne, der tilhører landets shiamuslimske zaidi-mindretal, og mod den sunnimuslimske al-Qaeda bevægelse i landet, der for tiden nyder godt af magttomrummet.

»Længe leve det yemenitiske folk. Nej til Houthierne og nej til Affash,« råbte folk. Affash er kælenavnet til den tidligere præsident Ali Abdullah Saleh, der blev væltet fra magten i 2011, og som sandsynligvis har hjulpet Houthi-krigerne til at overtage magten i Yemens hovedstad.

Den nuværende præsident Abd-Rabbu Mansour Hadi, der trådte tilbage torsdag, har beskyldt Houthierne for at ødelægge hans forsøg på at skabe stabilitet i landet. Houthierne har nærmest holdt Hadi som fange i sit eget hjem i denne uge. De beskylder ham for at svigte en aftale om en magtdeling, de lavede efter de havde besat hovedstaden sidste år.

Fredag var tusindvis af Houthi-tilhængere på gaden med skilte, hvor der stod »Død over Amerika« og »Død over Israel«. Slogans, der er blevet gruppens varetegn,

Parlamentet i Yemen skal mødes søndag og diskutere præsident Hadis tilbagetræden.