Tusinder demonstrerer for at få løsladt al-Khawaja

Omkring 5.000 demonstranter har fredag været på gaden i Bahrain for at sympatisere med den sultestrejkende dansk-bahrainer, Abdulhadi al-Khawaja.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mens demokrati- og menneskerettighedsforkæmperen Abdulhadi al-Khawaja er blevet flyttet til et militærhospital, efter at han nu har sultestrejket i 58 dage, er omkring 5.000 demonstranter gået på gaden i Bahrain for at kræve, at landets myndigheder løslader den fængslede al-Khawaja.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Nogle af demonstrationens deltagere kom i sammenstød med politiet, som ifølge Al Jazeera kastede med tåregas og skød med vandkanoner mod de mange demonstranter.

- Ballademagere brød væk fra demonstrationen og kastede molotov-cocktails, jernstænger og sten mod politiet, lyder det ifølge Reuters fra Bahrains indenrigsministerium.

Mange af demonstranterne bar på portrætter af Abdulhadi al-Khawaja og råbte blandt andet på »frihed eller martyrium«.

Den 50-årige al-Khawaja, der sidste år blev dømt til livsvarigt fængsel for angiveligt at have forsøgt at omstyrte kongedømmet i Bahrain, er netop blevet overflyttet fra Al Qal’a Hospital i Bahrains hovedstad, Manama, til Bahrain Defence Force Hospital i byen Rifa’a. Hans familie frygter, at han kun har få dage tilbage at leve i, hvis ikke han bliver løsladt snarest.

Den danske regering har ved udenrigsminister Villy Søvndal (SF) gentagne gange forsøgt at styret i Bahrain til at overlade Abdulhadi al-Khawaja til de danske myndigheder, men hidtil uden held.

Al-Khawajas datter Zainab blev torsdag aften anholdt, da hun mødte op foran fængselshospitalet i Bahrain og råbte på myndighederne for at få sin far løsladt. Hun bliver fremstillet for en offentlig anklager lørdag, hvor hun ifølge Udenrigsministeriets Borgerservice risikerer at få forlænget sin varetægtsfængsling.

Hun er nu gået i sultestrejke i sympati med sin far.