Tusinder af syrere er strandet i Aleppo

Oprørere og deres familier sidder på busstation i Aleppo uden mad og vand og må ikke forlade den.

Et medlem af en oprørsgruppe står ved en af de busser med evakuerede indbyggere fra landsbyerne Kefraya og al-Foua, som lørdag ikke kan komme videre på grund af uenighed mellem regering og oprørere om udveksling af evakuerede. Reuters/Ammar Abdullah Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tusinder af syrere, der skulle evakueres fra Aleppo, er lørdag strandet i den syriske storby.

Forsinkelsen skyldes, at der er uenighed om en udvekslingsaftale, som vil lade oprørere og deres familier komme til oprørskontrolleret område, mens regeringstro krigere og indbyggere skal til et regeringskontrolleret område.

Det oplyser Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, der fra Storbritannien overvåger situationen i Syrien via et netværk af kilder og aktivister.

Ifølge aftalen skal hundredvis af oprørere og deres familier fra byen Madaya, der ligger tæt på hovedstaden Damaskus, videre til Idlib-provinsen via Aleppo.

Til gengæld skal regeringsstøtter fra to landsbyer i den oprørskontrollerede Idlib-provins bringes til Aleppo.

Men lørdag sidder gruppen fra Madaya fast i Aleppo, siger aktivister og Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder.

De har ventet ved en busstation siden fredag aften. De har hverken vand eller mad, og de må ikke forlade området, siger en af de forflyttede til Reuters.

- Vi er meget kede af og vrede over, hvad der er sket, fortæller den 24-årige Ahmed.

Han forklarer, at mange af familierne fra Madaya ikke følte, at de havde andet valg end at forlade byen.

- Vi var belejret i et lille område af Madaya, fortæller han.

Syriens opposition betegner aftalerne om evakuering som tvungen forflyttelse af præsident Bashar al-Assads modstandere fra storbyerne.

En af de væbnede grupper i Syrien siger, at oprørere fra Zabadani - en anden by, der er omfattet af aftalen om evakuering - ikke har fået en sikker passage ud af byen.

Det er forklaringen på, at tusinder nu er strandet i Aleppo, siger Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder til nyhedsbureauet dpa.

/ritzau/Reuters