Turistminister fundet i live efter vovet vandretur

Tim Holding, turistminister i den australske delstat Victoria, tog på vandretur alene. Pludselig kunne ingen få fat i ham.

Mount Feathertop. Fold sammen
Læs mere
Foto: Peter Campbell / Wikimedia Commons

Lørdag var sidste gang Tim Holdings samlever, Ellen Whinnett, hørte fra ham. Turistministeren i den australske delstat Victoria, havde ellers lovet at være hjemme igen søndag eftermiddag, men han dukkede aldrig op fra sin solo-vandretur på det isede bjerg Mount Feathertop.

Mere en 80 mennesker blev sat ind i eftersøgningen af den 37-årige turistminister fra partiet Labor, der er kendt som en ivrig klatrer og sportsudøver, skriver the Herald sun.

På grund af dårlige vejrforhold, kunne redningsholdet ikke få hjælp fra luften. Forholdene var simpelthen for ringe på det 1922 meter høje bjerg til at redningshelikopteren kunne navigere.

Holdings familie holdt dog modet oppe.

- Tim er den stærkeste person vi kender - mentalt og fysisk, udtalte delstatsministerens familie søndag til pressen.

Også chefpolitiinspektøren, Simon Overland, mente, at turistministeren var godt forberedt på at overleve eftersøgningen trods konstante minusgrader.

- Pointen er, du ønsker ikke for nogen at være i denne situation. Men hvis de er, må de gerne være folk som Tim Holding, som er ung, i god form, veludrustet og erfaren, sagde Simon Overland.

Gennembrud fra en pandelampe
Mandag aften australsk tid fik redningsmandskabet det afgørende gennembrud i eftersøgningen, da en politihelikopter så et lysglimt fra Tim Holdens pandelampe. Dermed havde de en god fornemmelse af, hvor de skulle lede ved daggry.

Tirsdag morgen kl.10.05 lokal tid blev Tim Holden set i live af en nyhedshelikopter, der var fløjet ud for at dække begivenheden. Han stod på en stejl bjergskråning og vinkede et sølvfarvet rumtæppe mod helikopteren.

Da redningsmandskabet fandt Tim Holding efter at have været forsvundet i to en halv dage var han i god behold på trods af, at han havde sovet tre nætter i frostvejr og undervejs var gledet 100 meter ned af et iset stykke på bjerget.

Han var dehydreret, men bortset fra det i overraskende god tilstand uden forfrysninger eller for lav kropstemperatur.

- Jeg er meget lettet over at være sikkert tilbage og er ekstremt taknemmelig over for alle, der har hjulpet med redningsarbejdet, sagde Tim Holden fra hospitalssengen.

At Holden forsvandt fra de normale hiking-spor på Mount Feathertop forklarer han med, at han blev disorienteret, da han gled de 100 meter ned af bjerget.

Mount Feathertop er ifølge The Herald Sun et af de fem mest populære mål for bjergvandrere i Australien. Bjerget har dog kostet flere menneskeliv og betragtes som vanskeligt at bestige.