Turister får raseret hotelværelser på Kreta

Det danske konsulat i byen Chania på Kreta har talt med politiet om at øge hotelovervågningen, efter flere hotelværelser er blevet raseret. Situationen er ikke alarmerende, melder rejsebureauer.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En del turister har været ofre for tyveri, og der har været en række indbrud i havnebyen Chania på den græske ø Kreta.

Sådan fortæller Mette Knudsen, der er Danmarks ambassadør i Grækenland, til dr.dk, om situationen i feriemålet, efter de græske banker har holdt lukket i tre uger.

Som følge af krisen i Grækenland hæver turister ekstra mange kontanter, inden de rejser til Grækenland på ferie, og det har altså skabt udfordringer på Kreta.

»Der er nogle problemer omkring Chania på Kreta, hvor konsulatet har talt med det lokale politi om at øge overvågningen af hoteller, efter der har været en række indbrud på hotelværelser,« siger Mette Knudsen til dr.dk og understreger samtidig, at antallet af tyverier og røverier dog ikke er alarmerende stigende.

Hverken Apollo Rejser eller rejsebureauet Spies oplever antallet af tyverisager som større end tidligere år. Glenn Bisgaard, der er kommunikationschef hos Apollo Rejser, fortæller til dr.dk, at rejsebureauet har oplevet »to eller tre sager« med tyverier fra danske gæster i denne sæson, og samme billede tegner kommunikationschef i Spies Torben Andersen.

De græske banker vil være lukket til og med søndag, fastslog det græske finansministerium torsdag, og både rejsebureauer og Udenrigsministeriet opfordrer fortsat danske turister, der skal rejse til Grækenland, om at tage euro med hjemmefra.