Turister advares om tropisk storm på vej mod Vietnam

Udenrigsministeriets Borgerservice advarer danskere i det nordlige Vietnam om voldsomt vejr i weekenden.

Foto: CHINA STRINGER NETWORK

En tropisk storm er på vej mod Vietnams østkyst.

Derfor advarer Udenrigsministeriets Borgerservice på Twitter danskere i Vietnam om at forberede sig på mulig stormflod og oversvømmelser i områderne omkring byerne Hai Phong og Ha Long.

Hai Phong og Ha Long ligger i den nordøstlige del af Vietnam - henholdsvis knap 100 og cirka 120 kilometer øst for Vietnams hovedstad, Hanoi.

Stormen, der har fået navnet »Wipha«, ventes at ramme kysten lørdag.

Over for Ritzau oplyser Udenrigsministeriets Borgerservice, at det ikke har overblik over, hvor mange danskere der i øjeblikket opholder sig i de områder i Vietnam, der ventes at blive ramt af stormen.

Turister, der opholder sig i Vietnam, opfordres til at følge vejrudviklingen via diverse vejrtjenester samt at registrere sig på danskerlisten.

Danskerlisten administreres af Udenrigsministeriet og giver ministeriet mulighed for at kontakte danske statsborgere, der befinder sig i udlandet.

Samtidig kan man som dansker i Vietnam benytte Udenrigsministeriets app »Rejseklar«, som sikrer, at man modtager vigtig information såsom vejrvarsler om det område, man befinder sig i.

Udenrigsministeriets Borgerservice oplyser, at det voldsomme vejr kan føre til aflysninger af fly til og fra knudepunktet Hanoi i weekenden.

Særligt farvandet ud for Ha Long - Ha Long-bugten - er et populært rejsemål, hvor der udbydes sejlture mellem storslåede klippeformationer.

Når tropiske storme rammer Vietnam, sker det som regel i sommermånederne, hvor der er regntid, men også høje temperaturer i det sydøstasiatiske land.

/ritzau/