Turistbus i to dæk påkører bro i Paris - fire er kvæstet

Dobbeltdækkerbus kørte ikke på vante rute i Paris og ramte loftet på Alexander III-broen. En er hårdt kvæstet.

Dobbeltdækkebus sidder fast under Alexander III-broen i Paris. Det øverste dæk er åbent. Fold sammen
Læs mere
Foto: GEOFFROY VAN DER HASSELT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En dobbeltdækkerbus med turister sidder fast under en bro i Paris, og mindst fire passagerer er kommet til skade under påkørslen, oplyser redningstjenesten.

Bussen, hvis øverste dæk var åbent, ramte ind i loftet på underkørslen til Alexander III-broen. Det er en bro, der er populær blandt turister på grund af dens mange ornamenter og udsigten til Eiffeltårnet og floden Seinen.

Ifølge redningstjenesten er den ene af de tilskadekomne hårdt kvæstet.

Påkørslen skete, mens der var en større begivenhed i gang på Seinen for at markere, at den franske hovedstad søger om værtskabet for OL i 2024.

Bussen kørte ikke på den vante rute. Den var blevet omdirigeret på grund af de olympiske begivenheder på Seinen. Her var der lagt en flydende løbebane ud i floden lige ved siden af broen.

Big Bus Tours, der arrangerer rundvisninger i Paris for turister, bekræfter, at det var en af selskabets busser, der påkørte broen.

Ulykken giver mindelser om en lignede ulykke i København i 2001. Her påkørte en dobbeltdækkerbus med svenske besøgende med stor kraft Knippelsbro. Broen var alt for lav for en dobbeltdækkerbus.

Det øverste dæk blev revet i stykker. To restauratører fra Malmø mistede livet, mens op mod 50 blev kvæstet, adskillige af dem meget alvorligt.

Chaufføren havde overset nogle blinkende alarmlamper, da han nærmede sig broen.

/ritzau/AFP