Turist troede, han havde købt billet til Sydney: På flyet fik han en anelse om, at noget var helt galt

Foto: David Gray
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det kommer måske som en overraskelse for nogen, men Sydney i Australien er ikke den eneste by med det navn i verden. Sydney findes nemlig også i Nova Scotia i Canada. Det lærte en ung hollandsk backpacker på den hårde måde. Han troede, han gjorde et kup, da han fandt en billig flybillet til Sydney og satte sig glad ind i flyveren. I luften opdagede han dog, at han var alvorligt på afveje.

Det skriver news.com.au.

Milan Schipper fra Amsterdam begyndte at fatte mistanke, da han var i luften, men da var det for sent, fortæller han i et interview med den canadiske radiostation CBC Radio.

»Jeg troede, jeg var på vej til Australien, men det endte noget anderledes,« udtaler den 18-årige backpacker.

Godt tilbud på flybilletten

Milan Schipper havde ellers planlagt, at han ville tage et sabbatår i Australien.

»Jeg havde planlagt, at jeg ville backpacke, arbejde og bare nyde landet,« siger han.

Men Milan Schipper skulle snart finde ud af, at Sydney i Nova Scotia er en hel del forskellig fra Sydney i Australien. Til at begynde med er gennemsnitstemperaturen i Sydney, Australien i marts på omkring 25 grader, mens den i Sydney, Nova Scotia er på omkring 1,5 grader. Derudover bor der cirka 5 millioner indbyggere i den australske version af Sydney, mens den canadiske version kun sniger sig op på 31.000.

Temperaturene i Nova Scotia i det nordlige Canada er noget anderledes end i Sydney, Australien. Fold sammen
Læs mere
Foto: PAUL DARROW.

Det kan måske også forklare, hvorfor den billet Milan Schipper købte til Sydney i Nova Scotia var en helt del billigere end de billetter, han ellers havde set til Sydney. Billetten kostede kun omkring 6000 kroner, mens billetter han tidligere havde set, havde kostet over 7.500 kroner.

Det tænkte den uheldige hollænder dog ikke nærmere over, han skyndte sig bare at købe billetten. Lykkelig over at finde sådan et godt tilbud.

Meget lille fly

I interviewet spørger radioværten, hvornår det gik op for den unge eventyrer, at der var noget galt.

»Altså, ret sent - da jeg allerede var i Toronto,« fortæller Milan Schipper.

»Jeg så flyet til Sydney, og det var virkelig lille. Så jeg spekulerede på, om det ville klare det hele vejen til Australien?«.

Milan Schipper satte sig dog ombord alligevel, men følelsen af, at der var noget galt, voksede.

»Jeg så på skærmen på sædet foran mig og kunne se, at flyets rute gik til højre og op til venstre. Det var cirka på det tidspunkt, det gik op for mig, at der måske var en anden by ved navn Sydney,« siger Milan Schipper.

»Jeg havde det forfærdeligt. Jeg bandede indvendigt i ti minutter eller sådan noget, men der var ikke noget, jeg kunne gøre, for jeg var allerede i luften«.

Australien er blandt andet kendt for deres lækre strande, men det så den 18-årige hollænder ikke meget til i Sydney, Nova Scotia. Fold sammen
Læs mere
Foto: JOEL CARRETT.

Milan Schipper fortæller dog, at han ikke var den eneste passager med rod i geografien. Han fortæller, at han mødte en dame fra USA, der også troede, hun var på vej til Australien frem for det nordlige Canada.

Milan Schipper vendte med det samme snuden tilbage mod Amsterdam, hvor hans far hentede ham i lufthavnen.

»Han havde virkelig ondt af mig, men mente også, at det kun var mig, der kunne finde på sådan noget,« siger Milan Schipper.

Men heldigvis er der en lykkelig slutning på den unge hollænders uheldige Australien-eventyr. Flyselskabet har nemlig tilbudt ham gratis biletter til Sydney. I Australien.