Tunesiske terrorister trænede i Libyen

Myndighederne i Tunesien har anholdt 12 mistænkt for meddelagtighed i sidste uges terrorangreb i Sousse. Samtidig jagtes to militante, der har trænet med gerningsmanden i Libyen.

Myndighederne i Tunesien har anholdt 12 mistænkt for meddelagtighed i sidste uges terrorangreb i Sousse. Samtidig jagtes to militante, der har trænet med gerningsmanden i Libyen. Fold sammen
Læs mere
Foto: ZOHRA BENSEMRA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

TUNESIEN: Sikkerhedsmyndighederne i Tunesien jagter i øjeblikket to islamister, der menes at have trænet med gerningsmændene bag terrorangrebene på Bardo-museet i marts og fredagens massakre på 38 turister på en strand i feriebyen Sousse.

Ifølge Reuters har myndighederne også anholdt 12 personer, der mistænkes for meddelagtighed i fredagens terrorangreb i Sousse, og som ifølge en minister også har været på træningsophold i Libyen.

Ifølge tidligere oplysninger anholdt myndighederne tre personer umiddelbart efter massakren på stranden.

De to terrorangreb har rystet Tunesien, og landets vigtige turistindustri vil ifølge den tunesiske turistminister miste, hvad der svarer til 3,4 milliarder kroner i tabte indtægter i år. Det svarer til en fjerdedel af de normale indtægter.

Ved angrebet på det berømte Bardo-museum i hovedstaden Tunis i marts blev 21 - fortrinsvis udenlandske turister dræbt. De to angribere blev selv dræbt efter en ildkamp.

I fredags fulgte angrebet så mod turisterne på hotelstranden i Sousse, hvor gerningsmanden trak en Kalashnikov-riffel frem fra en solparasol og begyndte at skyde mod turister i vandet og på solstole. 30 af de dræbte var britiske statsborgere.

Angriberen selv, en 24-årig studerende, blev skudt og dræbt af en politibetjent. Siden har myndighederne været overbeviste om, at han ikke handlede på egen hånd, men har haft hjælpere og inspiratorer.

Det er også blevet antydet, at han kunne være trænet i nabolandet Libyen, hvor der hersker kaotiske tilstande, som har givet islamister og jihadkrigere et fristed.

Den teori er nu blevet styrket, siden myndighederne har indledt en jagt på de to islamister, der mistænkes for at have trænet med gerningsmændene i lejre i Libyen.

Ifølge den tunesiske minister, Lazhar Akremi, har gruppen på 12 anholdte også været i Libyen og er blevet trænet.

»Dette er en gruppe, der er blevet trænet i Libyen, og som havde samme mål. To angreb Bardo og en angreb i Sousse, og politiet jagter to mere,« siger ministeren ifølge Reuters.