Tunesien vil bygge 160 kilometer lang mur mod terrorister

Med en 160 kilometer lang mur langs grænsen til Libyen håber den tunesiske regering at kunne forhindre terrorister i at snige sig ind i landet.

Foto: MOHAMED MESSARA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Myndighederne i Tunesien har offentliggjort planer om at opføre en 160 kilometer lang mur langs grænsen til Libyen.

Ifølge BBC har premierminister Habib Essid sagt på TV, at det bliver en opgave for hæren at bygge muren, der skal skærme Tunesien mod indtrængende terrorister fra Libyen.

Byggeprojektet er en konsekvens af massakren på en strand i feriebyen Sousse 26. juni, hvor en ung militant islamist dræbte 38 udlændinge, heraf 30 britiske turister.

Efterforskningen har vist, at gerningsmanden, Seiffedine Rezgui, og hans mistænkte medhjælpere er blevet trænet i det kaotiske Libyen, hvor adskillige militante grupper har lejre.

Det gælder blandt andre gruppen Ansar al-Sharia, der har forbindelse til Islamisk Stat, og hvor Seiffedine Rezgui menes at have opholdt sig.

Det samme menes gerningsmændene til terrorangrebet mod Bardo Museet i Tunis i marts også at have gjort. Ved dette angreb blev 22 mennesker, fortrinsvis turister, dræbt.

Den planlagte mur skal løbe fra Middelhavskysten og 160 kilometer ind i landet.

Muren skal forsynes med observationsposter og skal ifølge premierministeren være færdigbygget ved årets udgang.

Efter massakren på i Sousse indførte de tunesiske myndigheder en 30 dage lang undtagelsestilstand, og man har forstærket bevogtningen ved turistområder, attraktioner og andre mulige terrormål.

Samtidig har myndighederne strammet sikkerheden og overvågningen over hele Tunesien, og blandt andet lukket moskeer, der er uden for myndighedernes kontrol.