Tunesien mister milliarder efter terrorangreb

Terrorangrebet på stranden i Sousse ventes at koste Tunesien en fjerdedel af turistindtægterne, vurderer landets turistminister.

Turister lægger blomster på det sted, hvor en terrorist angreb turister i uskanten af byen Sousse.  Fold sammen
Læs mere
Foto: KENZO TRIBOUILLARD
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

TUNESIEN: Drabene på 39 turister i den tunesiske ferieby Sousse i fredags vil koste landet, hvad der svarer til 3,4 milliarder kroner. Det anslår Tunesiens turistminister, Salma Loumi, ifølge Reuters.

Turistindustrien, der er en af landets vigtigste indtægtskilder, var før angrebet allerede mærket af det terrorangreb, der fandt sted på Bardo Museet i hovedstaden Tunis i marts. Her dræbte bevæbnede mand 21 mennesker - fortrinsvis turister.

»Angrebet har store konsekvenser for økonomien, og tabene vil blive store,« lyder det fra turistministeren.

For at berolige de turister, der fastholder Tunesien som feriemål, har regeringen besluttet, at flere end 1.000 bevæbnede politifolk skal patruljere ved hoteller og udflugtsmål, og at reservister fra hæren vil blive sat ind for at øge sikkerheden.

Manden bag massakren, den 25-årige studerende Seifeddine Rezgui, blev selv dræbt af en politibetjent, men havde forinden nået at slå 39 - fortrinsvis britiske turister ihjel.

Ifølge en sikkerhedskilde, har Rezgui modtaget træning i nabolandet Libyen og samtidig tre tunesere der mistænkes for at have hjulpet ham, skriver Reuters.

»Efterforskning viser, at han var i kontakt med terrorister i Libyen, og at han sandsynligvis er blevet trænet i en lejr i Libyen,« siger en kilde til nyhedsbureauet.

Ifølge den tunesiske indenrigsminister har myndighederne arresteret tre tunesere, der ifølge ministeren »har været indvolveret i planlægningen af angrebet«.

Ud over det har myndighederne ikke givet andre oplysninger om efterforskningen, eller om hvor Seifeddine Rezgui er blevet radikaliseret.

Myndighederne har tidligere vurderet, at han har fået hjælp til at anskaffe sig den Kalishnikov-riffel, som han brugte, og hjælp til at transportere sig til Sousse.

Det har også været fremme, at Seifeddine Rezgui ikke var i sikkerhedstjenestens søgelys, inden han fredag pakkede sit våben ud af en parasol på stranden.