Tsunamivarsel efter kraftigt jordskælv i Stillehavet

Et kraftigt jordskælv i Stillehavet udløste lørdag morgen tsunamivarsel i flere lande. Der er umiddelbart kun meldinger om ganske små bølger.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Japanske myndigheder udsendte lørdag morgen et tsunamivarsel langs den nordlige kyst ud til Stillehavet og det nordlige Rusland.

Varslingen kommer efter et voldsomt jordskælv, som målte 8,3 på richterskalaen, ved øgruppen Kurilerne i Stillehavet, oplyser Japans meteorologiske institut.

Kort efter blev der også udsendt tsunamivarsler for Guam, Taiwan, Filippinerne og Hawaii, men for Hawaiis vedkommende blev varslingen afblæst igen efter få timer.

Det kraftige jordskælv skabte frygt for, at bølger på op til én meter ville ramme den nordlige kyst i løbet af lørdag morgen.

Ved Nemuro på Japans nordligste ø Hokkaido blev der ved 07-tiden dansk tid kun meldt om små bølger på 10 centimeters højde. Lokale embedsmænd sagde til tv-stationen NHK, at vandet flere steder havde trukket sig en smule tilbage, hvilket kan være tegn på, at en tsunami er på vej.

Der var dog ikke umiddelbart meldinger om højere bølger nogen steder, ligesom der heller ikke var skader eller tilskadekomne.

Japanske embedsmænd advarede imidlertid om, at der stadig kan forekomme større bølger, og flere steder er befolkningen rådet til at forlade kystområderne.

/ritzau/Reuters