Tsunami-advarslen aflyst i alle lande

Tsunami-advarslen, som blev udsendt i kølvandet på jordskælvet i Chile, er nu afblæst i alle lande. Det oplyser den amerikanske regering ifølge nyhedsbureauet AFP.

Oversvømmede havnearealer i Japansk by efter tsunamiens ankomst til den vestlige del af Stillehavet. Fold sammen
Læs mere
Foto: NEMURO CITY GOVERNMENT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Over 50 lande rundt om Stillehavet var i højeste beredskab, da der blev udsendt tsunami-advarsel efter jordskælvet i Chile lørdag morgen. Blandt de første områder, der frygtedes ramt af tsunamien, var Hawaii, hvor bølgekræfterne skulle ramme sent lørdag aften dansk tid.

Tusinder på Hawaii blev evakueret og rykkede op på højtliggende områder, men de kunne i nat flytte tilbage til deres hjem, da den frygtede bølge udeblev.

Advarslen blev dog opretholdt i de vestlige dele af Stillehavet. Således blev 320.000 mennesker evakueret i de lavest bebyggede områder i Japan. Også her er advarslen nu afblæst.

LÆS OGSÅ: Havbund afbøder tsunamibølges styrke

Dermed slap Stillehavs-regionen for alvorlige følger af et af de største jordskælv, der nogensinde er registeret. Men i Chile, hvor jordskælvets epicenter ligger, er situationen langt mere alvorlig. Mere end 300 mennesker er dræbt, en halv million huse er styrtet sammen og to millioner mennesker er påvirket af jorskælvet, der var på 8,8 på Richterskalaen.

De økonomiske konsekvenser for Chile, et af de økonomisk mest stabile lande i Sydamerika, er endnu uoverskuelige.