Trumps vicepræsident talte ved march mod abort

Både USA's præsident og vicepræsident gav deres støtte til den årlige demonstration mod abort.

Der var en særlig hovedtaler med, da titusinder af abortmodstandere i USA fredag var samlet til deres årlige protestmarch i Washington.

Den nye amerikanske vicepræsident, Mike Pence, gik på talerstolen for at bakke op om modstanden mod abort. Han betegnede dagens demonstration mod abort som "et historisk øjeblik".

- Livet vinder igen i Amerika, sagde han i sin tale.

Den republikanske vicepræsident er kendt for sin modstand mod abort og har i sin tid som guvernør i Indiana underskrevet nogle af de skrappeste abortlove i USA.

Pence er den højst placerede repræsentant for den amerikanske regering, der nogensinde har deltaget i marchen mod abort.

Han sagde i sin tale, at præsident Donald Trump havde bedt ham deltage i demonstrationen mod abort, og han takkede deltagerne for deres støtte.

En anden repræsentant for Trump-regeringen, toprådgiver Kellyanne Conway, var en af de mange kvinder, der var mødt frem for at tale til de fremmødte.

- Vi hører jer. Vi ser jer. Vi respekterer jer. Og vi ser frem til at arbejde sammen med jer, sagde hun.

Fredagens march var den 44. af slagsen. Den blev holdt en uge efter Trumps indsættelse, og demonstranterne får støtte af den nye præsident.

- March for Life er så vigtig. Til alle jer der marcherer - I har min fulde støtte!, skriver Trump på Twitter.

/ritzau/Reuters