Trumps religiøse rådgiver tigger om penge til »åndeligt hospital« under coronakrisen

I en video på nettet opfordrer Donald Trumps religiøse rådgiver, Paula White, til, at man planter et »frø« og sender penge til hendes kirke under coronakrisen.

Donald Trumps religiøse rådgiver, Paula White, opfordrer til at sende penge til sin kirke under coronakrisen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mandel Ngan/AFP/Ritzau Scanpix

Coronakrisen æder sig stadig ind i alle verdens lande og vinder endnu terræn. Sådan er det også i USA, hvor virussen nu har fat i samtlige 50 delstater og torsdag har ført til 9.415 smittetilfælde.

Folk er bange, det er forståeligt, og i »Guds eget land«, Amerikas Forenede Stater, søger man i langt højere grad end i Danmark mod tryghed af en mere spirituel karakter.

Det har man længe vidst i Det Hvide Hus, og af den grund udstyrede regeringen USAs præsident, Donald Trump, med en religiøs rådgiver i form af præsten og den såkaldte televangelist – TV-præst – 53-årige Paula White.

Klingende mønt i kirkekassen

Noget tyder imidlertid på, at coronakrisen ikke kun har tag i befolkningen. Det har den også i Paula White, som har set en mulighed for at få klingende mønt i kassen under den aktuelle krise.

I en video, som Paula White har delt på nettet, kommer hun med en opfordring til sine seere. Hun starter med at slå fast, hvor meget godt arbejde landets kirker gør.

»Kirker gør så meget, ikke kun set fra et velgørende synspunkt. Det bedste, vi gør, er at bringe spirituel sandhed, der kan transformere,« siger hun:

»Det arbejde, vi udfører som evangeliernes budbringere, er så livsnødvendigt, for hver eneste dag er vi et hospital for de syge. Ikke nødvendigvis de fysisk syge (...) Vi er et hospital for dem, der er sjælesyge.«

Af de årsager beder Paula White seerne om at »så et frø«. Altså at sende kontante beløb til hendes organisationer.

»Måske har De lyst til at så et 91-dollar-frø (svarende til 617 kroner, red.), og det er bare at sætte sin lid til salme 91 (kapitel 91 i Salmernes Bog, red.) – eller måske kun ni dollar, eller hvad end Gud siger, at du bør gøre,« lyder opfordringen.

Kapitel 91 i Salmernes Bog handler blandt andet om ikke at frygte »pesten«.

»Du skal ikke frygte for nattens rædsler eller for pilen, der flyver om dagen – ikke for pesten, der breder sig i mørket, eller for soten, der hærger ved højlys dag.«

Det er ikke første gang, at Paula White vækker opsigt.

I begyndelsen af januar i år måtte hun gå i forsvar for en prædiken i delstaten Florida, hvor hun bad for dødfødsler.

»I Jesu navn befaler vi alle sataniske fødsler til at abortere lige nu. Vi tilkendegiver, at alt, hvad der er blevet undfanget i sataniske skød, må abortere,« sagde hun.