Trumps navn fjernes fra Manhattan-bygning efter protest

600 beboere i ejendomskomplekset Trump Place mener ikke, at republikaneren repræsenterer deres værdier.

Der har været demonstrationer i adskillige amerikanske byer efter præsidentvalget. Nu har beboerne i en ejendom på Manhattan sørget for, at den kommende præsidents navn bliver fjernet fra facaden. Scanpix/Jason Redmond Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

New York. Navnet på USA's kommende præsident, Donald Trump, skal ikke længere pryde facaden på et stort lejlighedskompleks på Manhattan i New York.

Beboerne i ejendommen Trump Place, der ligger på Upper West Side, er nemlig gået sammen i en underskriftsindsamling for at få fjernet navnet fra bygningen.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

I lang tid syntes beboerne i bygningen ikke at have noget imod, at Donald Trump stillede op ved det amerikanske præsidentvalg.

Men da ejendomsmilliardæren pludselig fik momentum i valgkampen - blandt andet efter kontroversielle udtalelser om mexicanere, kvinder og handicappede - besluttede de sig for at gøre noget.

Flere end 600 beboere i ejendommen satte således deres navn på underskriftsindsamlingen.

En talsmand for Equity Residential, der administrerer bygningen, bekræfter, at navnet, der står med store bogstaver hen over kompleksets facade, nu vil blive fjernet.

- I øjeblikket er vi i gang med at ændre navnet på bygningerne på 140, 160 og 180 Riverside (Boulevard, red.), siger talsmanden Marty McKenna ifølge AFP.

- Ved at få en mere neutral bygningsidentitet vil ejendommen fremover appellere til alle nuværende og fremtidige lejere, tilføjer han.

De flere end 600 beboere har skrevet under på, at de mener, at Donald Trumps kontroversielle bemærkninger under valgkampen ikke reflekterer deres værdier.

- Ved at Trump udlejer sit navn til bygninger, som han ikke ejer, så går en del af vores husleje til at øge hans egenkapital, står der blandt andet på dokumentet.

/ritzau/