Trumps ministerkandidat støtter Mueller-undersøgelse

Under mig vil Robert Mueller få frihed til at afslutte sit arbejde, siger William Barr.

Under mig vil Robert Mueller få frihed til at afslutte sit arbejde, siger William Barr, som ventes at blive præsident Donald Trumps nye justitsminister. Nicholas Kamm/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Washington. Præsident Donald Trumps kandidat til posten som justitsminister, William Barr, har over for Senatets retsudvalg gjort det klart, at han vil beskytte den særlige anklager Robert Muellers efterforskning, som blandt andet gælder Ruslands rolle under præsidentvalgkampen.

- Under mig vil Bob (Robert Mueller) få frihed til at afslutte sit arbejde, siger Barr ved en høring tirsdag forud for Senatets godkendelse af ham som minister.

Barr sagde allerede før høringen i senatsudvalget, at han mener Robert Muellers efterforskning af Ruslands rolle i amerikansk politik har vital betydning.

- Jeg mener, at det er i alles interesse - i præsidentens, i Kongressens og ikke mindst i den amerikanske befolknings interesse, at denne sag bliver løst, og at den særlige anklager får lov til at gennemføre sit arbejde, siger Barr.

Barr fremstilles over for Senatets retsudvalg i to dage.

Han siger, at han afviste at være på det hold, der forsvarer Trump i forbindelse med Ruslands-efterforskningen, og han siger, at han har fremhævet sin tillid til Muellers integritet over for præsidenten.

Dagen efter midtvejsvalget den 6. november afskedigede Trump sin justitsminister Jeff Session.

Justitsministeren fører tilsyn med den såkaldte Rusland-undersøgelse, som Mueller står i spidsen for.

Mueller blev i maj bedt om at undersøge, om Rusland har blandet sig i præsidentvalget i 2016, hvor Trump blev valgt.

Barr har sagt, at han har kendt Mueller professionelt i 30 år, og at han har tillid til hans kompetencer.

Mueller-efterforskningen har i to år kastet skygger over Trumps præsidentperiode.

Barr, som tidligere har været justitsminister under præsident H.W. Bush i 1990'erne blev stillet en lang række spørgsmål om et memo på 19 sider fra juni, hvori han kaldte Muellers undersøgelse af Trump for "en fatal fejltagelse".

- Dette sår tvivl om din vilje til at nå til konklusioner før alle kendsgerninger er kendt sagde Dianne Feinstein, den ledende demokrat i udvalget.

Barr ventes at blive godkendt i Senatet, hvor han har bred støtte blandt republikanerne, som kontrollerer kammeret.

/ritzau/AFP