Trumps kommunikationschef træder tilbage efter hvide løgne

Dagen efter sit vidneudsagn i et udvalg i Kongressen træder Hope Hicks tilbage fra sin post i Det Hvide Hus.

Hope Hicks er trådt tilbage som kommunikationschef for præsident Donald Trump. Scanpix/Bryan R. Smith Fold sammen
Læs mere

Kommunikationschefen i Det Hvide Hus, Hope Hicks, træder tilbage. Det oplyser Det Hvide Hus' pressechef, Sarah Sanders, onsdag.

Hicks er kendt som en af præsident Donald Trumps mest betroede medarbejdere. Hun var således en af de allerførste personer, som Trump hyrede, da han skød sin præsidentkampagne i gang i 2015.

Hope Hicks afgav tirsdag vidneudsagn til et udvalg i Kongressen, der undersøger eventuel russisk indblanding i valget i 2016. Hendes fratræden har ifølge Sarah Sanders ingen sammenhæng med vidneudsagnet.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Det amerikanske nyhedsbureau AP skriver, at hun under sit vidneudsagn tilstod at have stukket nogle "hvide løgne" i præsidentens tjeneste. Hun benægtede dog at have løjet om noget relevant for udvalgets undersøgelser.

Hicks' vidneudsagn gjorde sig også bemærket, fordi hun kun ville svare på spørgsmål, der var blevet godkendt forinden.

Derfor undveg hun ifølge nogle af de politikere, der overværede seancen, at svare på en række spørgsmål om sit arbejde og Det Hvide Hus' kontakt med Rusland.

I en pressemeddelelse siger Hicks, at hun er taknemmelig for at have fået lov til at tjene præsident Trump.

- Der er ingen ord, der kan beskrive, hvor taknemmelig jeg er over for præsident Donald Trump.

Hun tilføjer i meddelelsen, at hun ønsker præsidenten og hans familie held og lykke i fremtiden.

29-årige Hope Hicks var i sin tid en af de allerførste, der blev hyret til Trumps valgkampstab. Selv om hun ikke selv har været meget i medierne, regnes hun som en helt central person ved Trumps side, blandt andet for at håndtere kontakten til de medier, der er mest kritiske over for præsidenten.

Hun fik sin stilling som kommunikationschef i september sidste år. Inden da var hun chef for Det Hvide Hus' strategiske kommunikation i en stilling, der blev oprettet ved Donald Trumps indsættelse.

Hun har en fortid som model og pr-konsulent. Hun har også tidligere været rådgiver for præsidentens datter Ivanka Trump.

/ritzau/