Trumps fremgang skaber uro på markeder i hele verden

Donald Trump har fået vind i sejlene, og det har tilsyneladende givet fugtige håndflader blandt investorerne.

Markederne foretrækker generelt Hillary Clinton som præsident, og Donald Trumps overraskende fremgang giver anledning til uro blandt investorer i hele verden. Scanpix/Spencer Platt Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

New York. Den republikanske præsidentkandidat Donald Trumps markante fremgang i de seneste meningsmålinger ser ud til at udløse frygt på finansmarkeder i store dele af verden.

Aktierne på Wall Street i USA faldt således tirsdag til deres laveste niveau siden Storbritanniens EU-exit i juni.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Industriindekset Dow Jones faldt med 0,6 procent, mens det bredt sammensatte S&P 500-indeks faldt med 0,7 procent. Det teknologitunge Nasdaq-indeks var også faldet med 0,7 procent ved lukketid på Wall Street.

Markederne foretrækker generelt Hillary Clinton frem for Donald Trump, som betragtes som en løs kanon. Ikke mindst på grund af hans hårde kritik af chefen for den amerikanske centralbank, Janet Yellen, og internationale handelsaftaler.

- Markederne regulerer sig ud fra en reduceret sandsynlighed for, at Clinton vinder valget. Men det har endnu ikke ramt niveauet for en Trump-sejr, siger Karthik Sankaren fra analyseselskabet Eurasia Group ifølge AFP.

Hillary Clinton har længe haft et solidt forspring i meningsmålingerne, men en dugfrisk måling fra Washington Post/ABC News gav tirsdag Donald Trump et overraskende forspring.

Donald Trump står til 46 procent af stemmerne, mens Hillary Clinton har opbakning fra 45 procent. Målingen er dog foretaget på landsplan og tager ikke højde for, at USA's kommende præsident bliver valgt ud fra antallet af valgmænd i de enkelte stater.

Det er ikke kun i USA, at investorerne holder særligt øje med Donald Trumps positive målinger.

Onsdag ser det ud til, at investorernes bekymringer har spredt sig til Asien.

Her var aktierne faldet med 1,4 procent ved middagstid, mens Hongkong dykkede med 1,3 procent.

Også i Sydney og Seoul faldt markederne med mere end en procent.

/ritzau/