Trumps datter tager bladet fra munden: »Et uventet niveau af ondskab«

Foto: KEVIN LAMARQUE. Donald Trump og hans datter Ivanka Trump.
Læs mere
Fold sammen

Det har ikke været lige nemt for den amerikanske præsidentdatter Ivanka Trump at flytte med sin far ind i Det Hvide Hus og se den kritik, der ofte bliver rettet mod ham.

Det fortæller hun i et nyt interview med tv-kanalen Fox News.

Efter den republikanske forretningsmand Donald Trump sidste år vandt valget og siden flyttede til Washington D.C., har hans ældste datter Ivanka Trump og hendes ægtemand Jared Kushner arbejdet som hans rådgivere.

Men de første 150 dage i jobbet har ikke været lige nemme. Især fordi Ivanka Trump er blevet overrasket over det, hun kalder for 'distraktioner' og 'larm', som har omgivet hendes fars administration.

»Vi flyttede til Washington, fordi vi gerne ville hjælpe. Vi ønsker at gøre store, vigtige ting,« siger hun og tilføjer:

»Men der har været et niveau af ondskab, som jeg ikke havde regnet med. Jeg havde ikke forventet intensiteten af det, men det er heller ikke meningen, det skal være nemt. Min far og denne administration ønsker at skabe forandringer, og vi vil gøre store, modige ting.«

Den voldsomme kritik af hendes far, af hans politiske beslutninger og af hans mulige forhold til Rusland har været hårdt for Ivanka at høre om.

»Det har været svært. Jeg var på det personlige plan ikke forberedt på de forstyrrelser og på den brutale måde, de er kommet på,« siger hun til Fox News.

Særligt sidste uge var Donald Trump i modvind, da den tidligere FBI-direktør James Comey afgav forklaring foran Senatet.

Præsidenten havde overrasket alle ved selv at fyre ham i begyndelsen af maj, efter Comey nogle måneder forinden havde bekræftet, at efterretningstjenesten undersøgte mulige forbindelser mellem Rusland og Trumps kampagneteam.

Få dage senere kom det frem, at Comey på et memo fra den 14. februar havde skrevet, at præsidenten på et møde havde udtrykt et 'håb om', at FBI 'kunne give slip' på undersøgelsen af hans nu fyrede nationale sikkerhedsrådgiver Michael Flynn - som dagen forinden var fratrådt. Flynn er under anklage, fordi han angiveligt har haft særdeles tætte bånd til Rusland og havde misinformeret om sine møder med russiske diplomater, før Trump overhovedet var tiltrådt som præsident.

I et skriftligt vidneudsagn til efterretningskomitéen i Senatet har James Comey efterfølgende fortalt, at Trump også krævede hans loyalitet, og at Trump i et telefonopkald den 30. marts spurgte Comey, hvad der kunne gøres for at få mindsket fokus på efterforskningen af Trumps påståede relationer til Rusland.

Trumps administration har siden benægtet, at informationerne er rigtige, og i en pressemeddelelse har Det Hvide Hus skrevet, at det 'ikke er en sandfærdig eller præcis beskrivelse af samtalen mellem præsidenten og hr. Comey'.

Til Fox News forklarer Ivanka Trump, at hendes far er meget tilfreds med, hvordan det gik med høringen af Comey i torsdags, da den tidligere FBI-direktørs udtalelser bakkede op om det, hendes far har fortalt - nemlig at Trump ikke personligt bliver undersøgt for forbindelser til Rusland.

»Min far følte sig meget retfærdiggjort ud fra de udtalelser, og han føler sig utrolig optimistisk,« siger Ivanka Trump og slutter:

»Vi er meget fokuserede på årsagen til, hvorfor vi kom til Washington, og hvad vi kæmper for. I sidste ende fokuserer vi virkelig på, hvorfor det amerikanske folk valgte Donald Trump til deres præsident.«