Trump vil slette orkanramte Puerto Ricos gæld

Ifølge præsidenten kan Puerto Ricos kreditorer godt vinke farvel til deres penge.

Præsident Donald Trump er i disse dage i Puerto Rico, hvor han tilser ødelæggelserne, efter at orkanen Maria ramte øen i september. Reuters/Jonathan Ernst Fold sammen
Læs mere

San Juan. Den amerikanske præsident, Donald Trump, mener, at det er nødvendigt at slette den katastroferamte ø Puerto Ricos gæld.

Det siger han i et interview med Fox News under et besøg på øen.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

»De skylder dine venner på Wall Street en masse penge, og det vil vi slette. Det skal du sige farvel til,« siger Donald Trump.

»Jeg ved ikke, om det er Goldman Sachs (stor amerikansk investeringsbank, red.), men uanset hvem det er, så kan du godt vinke farvel til dem (pengene, red.),« tilføjer præsidenten.

Puerto Rico har været hårdt ramt af voldsomt vejr den seneste måned, hvilket har resulteret i store ødelæggelser.

I begyndelsen af september var det orkanen Irma, der ramte øen. Få uger senere gik orkanen Maria i land i Puerto Rico som den kraftigste orkan i landet i 80 år.

Donald Trump har tidligere udtalt, at Maria »fuldstændigt har udslettet« Puerto Rico.

Puerto Rico var allerede i en dyb gældskrise, før orkanen Maria ramte øen. Den offentlige gæld er på 72 milliarder dollar.

Puerto Ricos infrastruktur har længe været i elendig stand, og øens energiselskab er så hårdt ramt økonomisk, at det har forsømt vedligeholdelse, hvilket med jævne mellemrum har efterladt øen i mørke.

Myndighederne siger, at 1360 af øens 1600 telemaster er ude af drift. Det samme er 85 procent af telefon- og internetkablerne på øen.

Ifølge kreditvurderingsinstituttet Moody's vil regningen for Marias ødelæggelser på Puerto Rico blive på mellem 45 til 95 milliarder dollar.