Trump vil offentliggøre udskrift af tidligere Ukraine-samtale

Donald Trump talte tilbage i april i telefon med Ukraines præsident, der netop var blevet valgt.

US President Donald Trump speaks to members of the media on the South Lawn of the White House in Washington DC as he departs for Tuscaloosa, Alabama on November 9, 2019. - Trump and First Lady Melania are attending the Louisiana State University Tigers vs. Alabama Crimson Tide Football Game. (Photo by Olivier Douliery / AFP) Fold sammen
Læs mere
Foto: OLIVIER DOULIERY

USA's præsident, Donald Trump, er klar til inden længe at offentliggøre en udskrift af en samtale fra april med Ukraines præsident, Volodimir Zelenskij

Det siger han lørdag kort før afgang fra Washington D.C. til Alabama.

Telefonsamtalen fandt sted, umiddelbart efter at den 41-årige tidligere komiker Zelenskij var blevet valgt som ny ukrainsk præsident.

»Der kommer en ny udskrift, som er rigtig vigtig. Jeg giver jer en anden udskrift, fordi jeg har haft to samtaler med Ukraines præsident,« siger Trump.

Han oplyser, at udskriften muligvis offentliggøres tirsdag.

En anden telefonsamtale med Zelenskij fra juli i år spiller en central rolle i en mulig rigsretssag mod Trump.

Her er Trump anklaget for at have forsøgt at presse Zelenskij til at igangsætte en undersøgelse af mulig korruption i forbindelse med tidligere vicepræsident Joe Biden og hans søns forretningsaktiviteter i Ukraine.

Joe Biden forsøger i øjeblikket at blive demokraternes kandidat til at udfordre Trump i præsidentvalget næste år.

Efterretningsudvalget i Repræsentanternes Hus ventes i næste uge at indlede offentlige høringer i forbindelse med en eventuel rigsretssag mod Trump.

Det oplyste udvalgsformand Adam Schiff ifølge CNN tidligere på ugen.

Ifølge Adam Schiff er der planlagt tre høringer i næste uge. Onsdag skal diplomaten Bill Taylor afhøres i udvalget. Det samme skal George Kent, der er embedsmand i udenrigsministeriet.

Fredag er der planlagt en høring med USA's tidligere ambassadør i Ukraine Marie Yovanovitch. Hun betegnes som en central skikkelse i efterforskningen, der kan ende med en rigsretssag mod Donald Trump.

/ritzau/Reuters