Trump vil have Sydkorea til at betale for missilsystem

Sydkorea skal betale for et forsvarssystem, som USA opstiller i landet som værn mod Nordkorea, mener Trump.

Foto: CARLOS BARRIA.
Læs mere
Fold sammen

Sydkorea skal betale for udgifterne til det amerikanske missilforsvarssystem Terminal High Altitude Area Defense (Thaad), der er ved at blive installeret i landet som et værn mod Nordkorea.

Det mener USA's præsident, Donald Trump, der anslår udgifterne til omkring en milliard dollar.

I et interview med nyhedsbureauet Reuters fortæller præsidenten, at en større konflikt med Nordkorea er en mulighed, men at han foretrækker at gå diplomatiets vej.

- Der er en mulighed for, at vi kan ende i en enorm konflikt med Nordkorea. Helt bestemt, siger Trump forud for sin 100. dag i præsidentembedet lørdag.

- Vi vil meget gerne løse tingene diplomatisk, men det er svært, tilføjer han.

Donald Trump betegner Nordkorea som sin største globale udfordring. Samtidig roser Trump den kinesiske præsident, Xi Jinping, for Kinas indsats for at tøjle Nordkorea.

- Jeg tror, han (Xi Jinping) prøver hårdt. Han ønsker bestemt ikke at se uro og død. Han er en god mand, og jeg lærte ham rigtig godt at kende, siger Trump om Xi Jinping med henvisning til, da de to ledere mødtes i Florida tidligere i april.

- Med det sagt så ved jeg, at han elsker Kina og det kinesiske folk. Jeg ved, at han gerne vil gøre noget, men måske er det ikke muligt for ham.

Under protester fra hundredvis af lokale beboere begyndte amerikanske soldater tidligere på ugen at installere missilforsvarssystemet Thaad i Seongju i den sydøstlige del af Sydkorea. Det skriver nyhedsbureauet dpa.

Thaad er et avanceret raketværnssystem udstyret med radar, der kan ramme og ødelægge ballistiske missiler med kort og mellemlang rækkevidde.

USA begyndte at sende Thaad-systemet til Sydkorea i marts, lige efter at Nordkorea havde lanceret fire ballistiske missiler i Det Japanske Hav.

Missilforsvaret skal ifølge USA sikre Sydkorea mod angreb fra fjenden Nordkorea.

/ritzau/