Trump vil gøre midlertidig forsvarsminister permanent

Patrick Shanahan er beæret over, at Trump vil nominere ham permanent til stilling som forsvarsminister.

Patrick Shanahan bliver Donald Trumps anden forsvarsminister. I januar erstattede han Jim Mattis, der i december var stærkt uenig med præsidentens beslutning om at trække amerikanske tropper ud af Syrien. (Arkivfoto). Thomas Kienzle/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Washington D.C.. USA's præsident, Donald Trump, agter at nominere Patrick Shanahan, der siden 1. januar har været USA's fungerende forsvarsminister, til at fortsætte i rollen fast. Det oplyser Det Hvide Hus.

- Shanahan har over de seneste mange måneder bevist, at han er mere end kvalificeret nok til at lede Forsvarsministeriet. Og han vil fortsætte med at gøre et fremragende stykke arbejde, udtaler talskvinde for Det Hvide Hus Sarah Sanders.

Patrick Shanahan bliver Donald Trumps anden forsvarsminister. I januar erstattede han Jim Mattis, der i december var stærkt uenig med præsidentens beslutning om at trække amerikanske tropper ud af Syrien.

Det kostede ham jobbet.

56-årige Shanahan har erfaring fra forsvarsindustrien, men har ikke meget politisk erfaring.

Mens Jim Mattis, der i 2017 udpegede Shanahan som sin viceforsvarsminister, var firestjernet general, så er Patrick Shanahan uddannet ingeniør med godt 30 års erfaring fra Boeing bag sig.

Ifølge nyhedsbureauet AFP tilskrives han blandt andet æren for at løse de produktionsproblemer, som flyproducenten på et tidspunkt havde med sit Dreamliner-fly.

Shanahan blev hentet til forsvarsministeriet af Jim Mattis for at modernisere og styre Pentagons enorme indkøbsbudget på milliarder af dollar.

Han blev på et tidspunkt kritiseret for at favorisere sin tidligere arbejdsgiver Boeing, men for to uger blev han renset for beskyldningerne, og det banede vej for, at Trump kunne nominere ham.

Patrick Shanahan er "beæret" over udmeldingen fra præsident Trump.

Blandt hans første udfordringer er håndteringen af voksende spændinger mellem USA og Iran, forholdet til Nordkorea og spørgsmålet om, hvordan USA skal forholde sig til den økonomiske og politiske krise i Venezuela, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Senatet skal bekræfte nomineringen af Patrick Shanahan.

/ritzau/AP