Trump udvider undersøgelse af FBI for ageren under valgkamp

Intern vagthund i justitsministeriet skal undersøge både justitsministeriets og FBI's ageren under USA-valg.

Mandag var FBI's direktør, Christopher Wray, og vicejustitsminister Rod Rosenstein på besøg hos præsident Donald Trump i Det Hvide Hus. Reuters/Carlos Barria Fold sammen
Læs mere

En intern vagthund skal efterforske, hvad FBI og justitsministeriet i Washington har foretaget sig i forbindelse med Donald Trumps valgkampagne, der mistænkes for hemmelige forbindelser til Rusland.

Det meddeler talskvinde Sarah Huckabee Sanders i Det Hvide Hus.

Efter et møde med FBI's direktør, Christopher Wray, og vicejustitsminister Rod Rosenstein har USA's præsident besluttet at se nærmere på FBI's og justitsministeriets handlinger relateret til præsidentens valgkampagne.

- På baggrund af et møde med præsidenten har justitsministeriet bedt tilsynsmyndigheden (Inspector General, red.) om at udvide den aktuelle undersøgelse til at omfatte enhver uregelmæssighed relateret til FBI's og justitsministeriets fremgangsmåde under Trumps valgkampagne, skriver Det Hvide Hus.

Mandag var Wray og Rosenstein på besøg hos Trump.

Donald Trumps stabschef, John Kelly, vil snarest aftale et møde med FBI, justitsministeriet, efterretningsfolk og ledende kongresmedlemmer.

Her skal man gennemgå klassificeret information, der er relateret til Rusland-undersøgelsen.

Republikaneren Devin Nunes, som støtter Trump, og som leder efterretningsudvalget i Repræsentanternes Hus, har krævet oplysninger om en FBI-kilde, rapporterer nyhedsbureauet AP.

Søndag meddelte Trump på Twitter sit krav om, at det amerikanske justitsministerium undersøger, om FBI eller ministeriet selv infiltrerede eller overvågede hans valgkampagne for politiske formål.

Fredag antydede han på Twitter, at FBI rekrutterede en meddeler eller plantede en muldvarp på hans kampagnehold.

- Hvis det er sandt - den største politiske skandale nogensinde, skrev han fredag på Twitter.

Den tidligere New York-borgmester Rudolph Giuliani, som i dag er en af Trumps advokater, var hurtigt ude for at lægge en dæmper på den opsigtsvækkende melding.

Hverken Trump eller Giuliani fremlagde beviser eller indikationer på, at myndigheder skulle have blandet sig under valgkampen.

I forbindelse med særlig anklager Robert Muellers efterforskning af mulige Rusland-forbindelser har Trumps folk påstået, at ansatte i justitsministeriet forsøger at undergrave hans styre.

Trump kalder det en "heksejagt".

/ritzau/