Trump truer Honduras: Stop migrantmarch eller mist støtte

En gruppe, der selv estimerer at være på 1600 til 2000, vandrer i disse dage fra Honduras med kurs mod USA.

En strøm af mennesker flygter i disse dage fra Honduras. De har sat kursen mod USA, hvor præsident Donald Trump ikke har tænkt sig at lukke dem ind. Han skriver, at landet Honduras vil miste al støtte, hvis strømmen når USA. Jorge Cabrera/arkiv/Reuters Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

USAs præsident, Donald Trump, vil trække al støtte til Honduras, hvis ikke landet forhindrer, at en gruppe, der har sat sig i bevægelse med kurs mod USA, stoppes.

Det skriver Trump i et opslag på Twitter.

Gruppen anslår ifølge nyhedsbureauet AP selv, at der 1600 til 2000 mennesker. I første omgang har de mange hundrede mennesker krydset grænsen til Guatemala.

På sin vej forcerede gruppen to forsøg fra myndighederne på at stoppe dem.

Nyhedsbureauet Reuters anslår, at der er op til 3000 mennesker i gruppen. Det har dog ikke været muligt at bekræfte antallet.

En unavngiven person, der er med til at arrangere gruppens march, kalder den overfor en Reuters-journalist "Migranternes march".

Menneskemængden flygter ifølge AP, der har en journalist, som følger gruppen, fra Honduras på grund af fattigdom og de voldelige tilstande i landet.

Gruppen slog sig ned for natten i en by i Guatamala, der hedder Esquipulas, skriver AP.

Ifølge Reuters vil dele af personerne i gruppen søge om flygtningestatus i Mexico, mens andre vil fortsætte mod USA.

For at komme nord på til USA, skal gruppen uanset hvad krydse Mexico. Her har myndighederne ifølge AP oplyst gruppen, at alles sag vil blive behandlet enkeltvis.

De personer, som opfylder de mexicanske krav, vil blive lukket ind i Mexico.

Der er dog intet, der tyder på, at Donald Trump har tænkt sig at lukke gruppen ind frivilligt.

I sit opslag på Twitter tirsdag skriver præsidenten:

»USA har på det stærkeste informeret præsidenten i Honduras om, at hvis den store karavane af mennesker med kurs mod USA ikke bliver stoppet og bragt tilbage til Honduras, vil der ikke blive givet flere penge eller mere nødhjælp til Honduras. Med omgående virkning.«

Honduras har de sidste år ifølge Reuters vinket farvel til mange tusinde, der er flygtet fra landet på grund af fattigdom.

/ritzau/