Trump skælder ud på Kina før møde med præsident Xi

Når præsident Trump i næste uge tager imod sin kinesiske kollega, bliver det ”meget besværligt.” Det meddeler Trump i et par tweets.

Præsident Trump skal i næste uge beværte sin kinesiske kollega, Xi Jinping (REUTERS/Toby Melville/Lucas Jackson/File Photos) Fold sammen
Læs mere
Foto: © Reuters Staff / Reuters

Efter mødet med statsminister Lars Løkke Rasmussen i Det Hvide Hus varmer præsident Donald Trump nu op til at beværte sin kinesiske kollega, præsident Xi Jingping, i næste uge.

Og står det til Trump bliver mødet mellem verdens to mægtigste præsidenter ikke nær så hyggeligt som mødet i går med hans danske ven.

»Mødet i næste uge med Kina vil blive meget besværligt, da vi ikke længere vil finde os massive handelsunderskud og tab af jobs. Amerikanske virksomheder må forberede sig på at se efter andre alternativer,« skriver Donald Trump i en serie tweets.

Præsident Xi rejser til USA i næste uge og vil have sit første ansigt-til-Ansigt mode med Trump i Mar-a-lago - den amerikanske præsidents landsted i Florida. Mødet mellem de to herrer finder sted den 6-7 april, skriver avisen The Guardian..

Stemningen på det præsidentielle møde bliver nok heller ikke bedre af, at det amerikanske handelsministerium netop har meddelt, at det vil offfentliggøre en revurdering af, om Kina overhovedet skal betragtes som en markedsøkonomi.