Trump sender svigersønnen til Irak

Jared Kushner, USA's præsidents svigersøn, er kommet til Bagdad for at tale om offensiven i Mosul.

Jared Kushner (tv) er ankommet til Bagdad. Han er sendt af sted af præsident Donald Trump for at diskutere offensiven i Mosul. Her ses han på Ramsteinbasen i Tyskland sammen med den amerikanske forsvarschef, Joseph Dunford, kort før de flyver til Bagdad. Reuters/Handout Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En amerikansk delegation med præsident Donald Trumps svigersøn, Jared Kushner, i spidsen ankom mandag til Iraks hovedstad, Bagdad, for at drøfte offensiven mod Islamisk Stat (IS) i den nordirakiske millionby Mosul.

Det amerikanske forsvarsministerium meddeler, at Kushner er ledsaget af den amerikanske forsvarschef, Joseph Dunford, og minister for national sikkerhed, Tom Bossert.

»Kushner rejser på vegne af præsidenten for at udtrykke præsidentens støtte og forpligtelse over for Iraks regering og det amerikanske personel, der er engageret i kampagnen,« hedder det i erklæringen.

Den amerikanskstøttede offensiv mod Mosul har Iraks hær i front. Den begyndte 19. februar og sigter på at tvinge IS ud af byen - den vigtigste højborg i Irak for IS.

Det er Jared Kuschners første besøg i Irak, efter at Trump i januar udnævnte ham til højtstående rådgiver.

Kuschner er gift med Trumps datter Ivanka Trump, der også er rådgiver for præsidenten.

/ritzau/dpa