Trump-rådgivere brugte private e-mailkonti i Det Hvide Hus

En række af præsidentens nærmeste rådgivere brugte private e-mailkonti i embeds medfør, skriver avis.

Under præsidentvalgkampen truede Donald Trump med at bure Hillary Clinton inde for hendes brug af en privat e-mailkonto, da hun var udenrigsminister. Nu viser det sig, at flere af præsidentens tætteste rådgivere har gjort det samme. Blandt andre Steve Bannon (tv) og Jared Kushner (th). Reuters/Kevin Lamarque Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Washington. Mindst seks af præsident Donald Trumps nærmeste rådgivere i Det Hvide Hus har brugt private e-mailkonti i embeds medfør.

Det oplyser en række nuværende og tidligere embedsmænd mandag til The New York Times.

Afsløringen kommer, dagen efter at det kom frem, at præsidentens svigersøn, Jared Kushner, har brugt sin private konto til at sende og modtage omkring 100 arbejdsrelaterede mails i løbet af den nye administrations første syv måneder i Det Hvide Hus.

Kushner var dog ifølge The New York Times langt fra alene. Således gjorde den tidligere chefstrateg Steve Bannon og den tidligere stabschef Reince Priebus også brug af private e-mailkonti i arbejdet i Det Hvide Hus.

Ivanka Trump, der er præsidentens ældste datter og gift med Jared Kushner, har også brugt sin private konto i sit arbejde som rådgiver i Det Hvide Hus.

Det bekræfter kilder fra Det Hvide Hus, der udtaler sig på betingelse af anonymitet.

Ansatte i Det Hvide Hus skal bruge officielle e-mailkonti. Det skal sikre gennemsigtighed og sørge for, at alle kan få indsigt i korrespondancerne.

Det er dog ikke ulovligt at bruge private konti, hvis alle arbejdsrelaterede mails bliver videresendt til en officiel konto.

Under præsidentvalgkampen kritiserede Donald Trump sin modstander Hillary Clinton for hendes brug af en privat e-mailkonto i hendes arbejde som udenrigsminister.

Flere demokrater beskylder nu præsidenten for at være hyklerisk.

Hvor ofte Trumps rådgivere har brugt private e-mailkonti i Det Hvide Hus er endnu uvist.

Det Hvide Hus beskriver omfanget som sporadisk.

»Alle ansatte i Det Hvide Hus er blevet vejledt til at bruge officielle e-mails i alt arbejde, der relaterer sig til regeringen,« siger Sarah Huckabee Sanders, talskvinde i Det Hvide Hus.

»De bliver yderligere instrueret til at sende arbejdsrelateret kommunikation på private konti videre til officielle konti,« tilføjer hun.

/ritzau/