Trump: Pressen ønsker ikke at dække terrorangreb

Terrorangreb af muslimske gerningsmænd sker så ofte, at medierne ikke dækker det, mener præsidenten.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Terrorangreb begået af radikale islamister sker så ofte, at det ikke bliver dækket af pressen, som heller ikke ønsker at dække det.

Sådan lyder det seneste angreb mod medierne fra den amerikanske præsident, Donald Trump, under en tale til amerikanske militærfolk i Tampa i delstaten Florida.

Det skriver den lokale avis Miami Herald på sin hjemmeside.

På hjemmesiden kan man se en video med uddrag fra talen. I en del af talen beskriver Donald Trump, hvor omfangsrig truslen fra islamistisk terrorisme er blevet.

- Det er nu nået til et punkt, hvor det ikke engang bliver dækket. Og den meget, meget uærlige presse har ikke lyst til at dække det, siger han.

Ifølge netmediet The Hill gav præsidenten ingen eksempler under sine tale.

Det Hvide Hus vil fremlægge en liste over sådanne terrorangreb. Det oplyser pressesekretær Sean Spicer under en pressebriefing mandag aften efter talen.

- Vi vil lægge en liste frem senere. Der har været flere tilfælde, siger han ifølge The Hill.

- Der er mange tilfælde, hvor det er hændt, og hvor jeg mener, at det ikke har fået den dækning, det fortjener.

Pressesekretæren bliver også spurgt, om præsidenten mener, at angrebene var underrapporteret eller slet ikke dækket overhovedet. Her svarer Sean Spicer, at angrebene var underrapporteret.

Pressesekretæren uddyber, at Det Hvide Hus mener, at præsidentens politik ikke får samme mængde af dækning som protesterne imod ham.

- Præsidenten føler, at medlemmer af pressen ikke altid dækker nogle af disse begivenheder i samme udstrækning, som andre begivenheder måske bliver dækket, siger han ifølge The Hill.

- Protester overdrives, og et angreb eller et forpurret angreb får ikke nødvendigvis samme dækning.

/ritzau/