Trump overvejer nyt dekret: Vil ikke indgive indrejseforbud for højesteret

En talsmand fra Det Hvide Hus siger fredag aften, at Trump-administrationen ikke vil indgive indrejseforbuddet for højesteret. Man vil istedet udstede et nyt dekret, lyder det.

En talsmand fra Det Hvide Hus siger fredag aften, at Trump-administrationen ikke vil indgive indrejseforbuddet for højesteret. Præsident Donald Trumo ses her lige efter, han den 8. februar forsvarerede indrejseforbuddet med ordene: »Jeg mener, at vores sikkerhed er i fare i dag.« Fold sammen
Læs mere
Foto: SAUL LOEB
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Trump-administrationen vil ikke indbringe sagen om indrejseforbuddet for den amerikanske højesteret. Man søger istedet andre muligheder som at udstede et nyt dekret.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters sent fredag aften.

Et nyt dekret om indrejseforbud til USA kan blive udstedt mandag eller tirsdag, hvis det bliver løsningen.

Indrejseforbuddet har været suspenderet siden fredag 3. februar, hvor dommer James Robart i Seattle i delstaten Washington beordrede et midlertidigt og landsdækkende stop for Donald Trumps foranstaltning.

Trump ankede dommerens afgørelse, men tabte sagen ved appeldomstolen.

»Vi mener ikke, at regeringen har haft held til bevise berettigelsen af sin appel,« oplyste appeldomstolen ifølge nyhedsbureauet AFP.

»VI SES I RETTEN«

Donald Trump var ellers klar i mælet, da han med versaler satte sig til taster og erklærede, at han vil gå til Højesteret for at forsvare det indrejseforbud fra syv lande, som han havde indført:

»VI SES RETTEN, DET ER VORES NATIONS SIKKERHED, DER ER PÅ SPIL«, lød det fra præsidenten.

Trumps ønskede forbud gælder borgere fra Syrien, Iran, Irak, Yemen, Somalia, Libyen og Sudan.

Forbuddet skulle også gælde statsborgere, som har dobbelt statsborgerskab, f.eks. en iransk-dansk eller syrisk-dansk statsborger.