Trump om ordre til angreb mod syrisk base: »Vi fik det smukkeste stykke chokoladekage nogensinde«

Donald Trump delte "verdens smukkeste chokoladekage" med Kinas præsident, da angreb mod base blev beordret.

Donald Trump. Fold sammen
Læs mere
Foto: BRENDAN SMIALOWSKI

USA's præsident løfter lidt mere af sløret for, hvad der gik forud for et amerikansk angreb på en syrisk luftbase sidste fredag.

Donald Trump gav ordren om at angribe basen, mens han sad og spiste dessert i form af chokoladekage med Kinas præsident, Xi Jinping. Det fortæller han i et tv-interview med Fox Business.

De to mødtes i Trumps feriecenter i Mar-a-Lago.

»Vi var blevet færdige med middagen. Vi er nu ved at spise dessert. Og vi fik det smukkeste stykke chokoladekage nogensinde, og præsident Xi nød det,« siger præsidenten.

På det tidspunkt fik Trump at vide, at den amerikanske flådes missiler var klar til at blive fyret af sted fra Middelhavet mod basen i Homs som en reaktion på et formodet giftangreb mod provinsen Idlib nogle dage forinden.

»Og så sagde jeg: Hr. Præsident, lad mig lige forklare dig noget - det her var under desserten - vi har lige affyret 59 missiler mod Irak,« fortæller Donald Trump i interviewet.

Journalisten afbryder og retter præsidenten, der fejlagtigt sagde Irak i stedet for Syrien.

»Ja, mod Syrien,« retter Donald Trump dernæst sig selv.

USA hævder, at det er Syriens regime, der står bag det formodede kemiske angreb, der har kostet 87 personer livet. Noget, som Syrien benægter.

Ifølge præsidenten var Xi Jinping "ok" med USA's træk.

»Enhver (Syriens præsident, Bashar al-Assad, red.) der er så brutal og bruger gas mod små børn og babyer, det er ok ... Han var ok med beslutningen,« siger Donald Trump.

/ritzau/