Trump-nomineret minister lover at beskytte homoseksuelle

Jeff Sessions siger i høring i Senatet i USA, at han vil beskytte homo- og transseksuelles rettigheder.

Washington DC. Jeff Sessions, der er nomineret af den kommende amerikanske præsident, Donald Trump, til posten som justitsminister for USA, lover at beskytte homo- og transseksuelles rettigheder.

Det er en af de ting, som Sessions sagde ved tirsdagens høring i Senatet.

De personer, som Trump har nomineret til ministre og topembedsmænd, skal for størstedelen bekræftes af Senatet. Den proces gik i gang tirsdag.

De nominerede kan imidlertid ikke bekræftes, før den nye præsident er indtrådt.

I sin åbningstale understregede Sessions, at det er vigtigt at beskytte de mest udsatte i samfundet.

Sessions er ellers tidligere blevet beskyldt for at være racist og have sympati for den voldelige og racistiske gruppe Ku Klux Klan.

Det afviste Jeff Sessions i stærke vendinger.

- Jeg afskyr klanen, hvad den repræsenterer og dens hadefulde ideologi, sagde han.

På samme tid gav han et løfte om, at han vil tjene alle amerikanere.

- Justitsministeriet må aldrig vakle i sin forpligtelse til at beskytte borgerrettigheder for alle amerikanere. Specielt dem, der er mest sårbare, sagde han.

Desuden påpegede han vigtigheden af at sikre, at alle, der er stemmeberettigede, får mulighed for at stemme ved valg.

Den 70-årige Sessions understregede også, at han effektivt vil retsforfølge dem, som igen og igen krænker USA's grænser.

Tirsdagens høring blev forstyrret flere gange. Blandt andet af to demonstranter, der var klædt ud som Ku Klux Klan-medlemmer med hvide dragter og hvide hætter og råbte op om Sessions fortid.

Et de store spørgsmål ved tirsdagens høring var, hvad Sessions havde tænkt sig at gøre ved en sag om e-mails, der involverer Hillary Clinton.

Sagen kom frem, da New York Times i marts 2015 afslørede, at Clinton brugte en privat e-mailkonto som udenrigsminister. Det skete i perioden fra 2009 til 2013 og var et muligt brud på reglerne.

Under valgkampen truede Trump med, at han vil lade en særlig anklager granske Clintons brug af en privat e-mail-server.

Ved tirsdagens høring understregede Jeff Sessions, at han støtter en efterforskning, der ledes af en særlig anklager. Han vil dog ikke selv være involveret.

/ritzau/Reuters