Trump lover at forene USA før indsættelse som præsident

På sidste dag som civil gentog den kommende præsident sine valgløfter foran Lincoln-monumentet i Washington.

Donald Trump fik lejlighed til at forsikre amerikanerne om, at han har tænkt sig at forene landet efter valgkampen, der udstillede dybe kløfter i befolkningen. Reuters/Mike Segar Fold sammen
Læs mere

Aftenen inden han tiltræder som USA's præsident, lover ejendomsmilliardæren Donald Trump, at han vil forene landet igen.

Fredag kulminerer et usædvanligt forløb for republikaneren, der ikke var spået mange chancer for at nå Det Hvide Hus, da han stillede op som kandidat.

Her tages han i ed som USA's 45. præsident.

70-årig Donald Trump rejste torsdag fra New York til en militærbase tæt på Washington sammen med sin kone Melania.

Herefter tilbragte han eftermiddagen i Washington, hvor han deltog i de traditionelle festligheder før fredagens indsættelse.

- Vi skal forene vores land. Vi vil gøre ting, som ikke er blevet gjort for vores land i mange, mange år. Det skal blive anderledes. Det lover jeg, siger Donald Trump til tusindvis af tilhængere foran Lincoln-monumentet i Washington.

Torsdagen bød også på en middag i selskab med Kongressens ledere og de kommende ministre i Donald Trumps administration.

Siden fulgte et besøg på Arlingtons Nationale Kirkegård, hvor nationens veteraner blev mindet og hædret.

- Der har aldrig været en bevægelse som denne, siger Donald Trump under sin tale ved Lincoln-monumentet med henvisning til den massive opbakning fra især arbejderklassen, der sikrede ham sejren over Hillary Clinton ved valget.

Valget udstillede ifølge Reuters de dybe kløfter mellem netop arbejderklassen og det, som Donald Trump gentagne gange har kaldt den "politiske elite" i USA.

- Men I er ikke glemt længere. Vi skal nok få det vendt om. Vi skal bringe vores job tilbage, siger Donald Trump til sine tilhængere.

Senere kommenterede den kommende præsident på vanlig vis dagens begivenheder på Twitter.

- Tak for tilslutningen ved Lincoln-monumentet i aften. En meget speciel aften. Sammen vil vi gøre USA stort igen, skriver han.

/ritzau/Reuters