Trump lægger sag an mod valgsted i Las Vegas

Donald Trump vil se, at det hele går ærligt til, før han vil være klar til at acceptere valgresultatet.

Foto: CARLO ALLEGRI

Washington. Den republikanske præsidentkandidat, Donald Trump, gentager på valgdagen, at det ikke er givet, at han vil acceptere valgresultat.

- Jeg må se, hvordan det hele udspiller sig, før jeg kan acceptere det, siger han.

Trump henviser til mulige uregelmæssigheder og advarer om, at der er "fusk ved valgsystemet."

- Hvem ved? Vi må se, hvad der sker. Forhåbentligt skal jeg ikke bekymre mig om det. Jeg mener, forhåbentligt vinder vi, siger Trump i et telefoninterview med Fox News.

- Jeg vil se, at det hele går ærligt til, tilføjer han.

Trump henviser til, at hans kampagne, har rejst tiltale mod en myndighed i delstaten Nevada med henvisning til uregelmæssigheder tidligere på ugen.

Her fik vælgere lov til at stemme på et tidspunkt, hvor stemmestedet skulle være lukket.

- Det er en meget, meget alvorlig situation med hele processen, siger Trump.

En dommer i Nevada afviser et krav fra Trumps kampagnestab om "øjeblikkeligt at træffe særlige foranstaltninger" om de afgivne stemmer på det pågældende stemmested.

Ifølge Nevadas love har de vælgere, som står i kø klokken 20.00, når valglokalerne lukker, ret til stemme. Men her fik vælgere angiveligt lov til at stille sig i kø efter klokken 20.00 ved et stemmested.

En talsmand for Trumps kampagne, David Bossie, siger i en kommentar, at sagen ikke har til formål at undertrykke eller udelukke stemmer fra spansktalende vælgere.

- Det gælder slet og ret spillets regler, siger han.

I søgsmålet anmodes der om, at stemmer optalt på det pågældende stemmested holdes adskilt fra andre stemmesedler for det tilfælde, at der efter valget kommer et retsopgør om valgets udfald i Nevada.

Trump siger videre, at han har hørt rapporter om, at hele stemmeurner pludselig er skiftet fra republikansk til demokratisk, når de bliver talt op.

I Nevada ligger Hillary Clinton og Trump næsten lige i meningsmålingerne, men delstaten opfattes grundlæggende som demokratisk.

Las Vegas er den største by i ørkenstaten Nevada. Staten har omkring 2,9 millioner indbyggere.

/ritzau/Reuters