Trump: Kina hackede Hillary Clintons e-mail under valgkamp

Den amerikanske præsident underbygger ikke Twitter-påstand om kinesiske hackere med nogen form for beviser.

Trump underbygger ikke påstand om kinesiske hackere med nogen form for bevis.  Fold sammen
Læs mere
Foto: LEAH MILLIS

Det var Kina, som hackede den demokratiske præsidentkandidat Hillary Clintons private e-mail-server.

Det hævder USAs præsident, Donald Trump, på Twitter.

Men han underbygger ikke påstanden med nogen form for bevis.

Trump kommer heller ikke med yderligere informationer om baggrunden for, hvorfor Kina skulle have hacket Hillary Clintons e-mail.

»Næste træk bør komme fra FBI eller Justitsministeriet – ellers vil deres troværdighed forsvinde for altid efter alle deres fejltagelser (Comey, McCabe, Strzok, Page, Ohr, Fisa, Dirty Dossier etc.),« skriver Trump på Twitter.

En talsmand for Kinas udenrigsministerium, Hua Chunying, siger til Reuters, at de kinesiske myndigheder har hørt beskyldningerne før. Han tilføjer er forkæmper for alle former for cybersikkerhed og er imod alle hackerangreb.

Amerikanske efterretningstjenester har på deres side fastslået, at Rusland stod bag cyberangreb på Demokraterne. Angrebenes formål var at påvirke det amerikanske præsidentvalg i 2016.

En føderal amerikansk storjury tiltalte i juli 12 russiske efterretningsagenter for at have hacket Clintons og Demokraternes datanetværk, skriver Reuters.

Trump antydede allerede i april 2017, at Kina kan have stået bag hackerangrebene på Demokraterne.

Tweetet fra Trump kommer på et tidspunkt, hvor specialanklager Robert Muellers undersøgelser er inde i en intens fase.

Muellers undersøgelse er koncentreret om at efterforske, hvorvidt der var forbindelse mellem Trumps kampagnestab og Rusland.

Undersøgelser, der er indirekte er knyttet til Muellers efterforskning, har medført, at Trumps tidligere advokat Michael Cohen har erklæret sig skyldig i skattesvindel og ulovlige bidrag i valgkampen.

Samtidig har anklagemyndigheden lovet Trump-koncernens økonomichef, Allen Weisselberg, straffrihed til gengæld for hans vidneudsagn.

/ritzau/