Trump Junior forarger med sammenligning af flygtninge og Skittles

Donald Trumps søn er kommet i uføre på Twitter, fordi han i et tweet sammenligner flygtninge med slikket Skittles. Et hav af Twitter-brugere og slikproducenten svarer igen.

Donald Trumps søn, Donald Trump Junior, sammenligner på Twitter syriske flygtninge med giftige Skittles. Den metafor har fået et hav af Twitter-brugere til at rase. Fold sammen
Læs mere
Foto: ALEX WONG

Den amerikanske præsidentkandidat Donald Trump har tradition for at provokere og forarge.

Man siger jo, at æblet ikke falder langt fra stammen, og det ordsprog understøtter Donald Trumps søn, forretningsmanden Donald Trump Junior, med sin seneste udtalelse på sociale medier.

Donald Trump Junior er blevet vældig upopulær på Twitter, fordi han i et tweet har sidestillet flygtningesituationen med at spise forgiftet slik, nærmere bestemt forgiftede Skittles.

Argumentet er, at USA ikke bør tage imod syriske flygtninge, fordi et fåtal af dem vil gøre amerikanerne ondt.

»Hvis jeg havde en skål fuld af Skittles, og jeg fortalte dig, at kun tre ville slå dig ihjel. Ville du så tage en håndfuld? Det er vores syriske flygtningeproblem,« står der på Donald Trumps valgplakat, som sønnen har delt.

»Dette billede siger det hele. Lad os stoppe den politisk korrekte agenda, som ikke sætter Amerika først,« skriver Donald Trump Junior til sit tweet.

Den kulørte metafor har stødt mangt og meget. Med ét er #skittles blevet et af de mest brugte hashtags på Twitter.

En del kritiske Twitter-brugere deler billeder af civile, der er fanget i Syriens borgerkrig, for at demonstrere, hvor absurd Donald Trump Juniors sammenligning er.

Andre svarer Donald Trump Junior igen med mere logiske argumenter.

»Hver af de grønne prikker repræsenterer tre flygtninge, som er kommet ind i USA siden 9/11. Ingen af dem slår dig ihjel. Og ingen af dem er Skittles,« skriver Twitter-brugeren.

Han bakkes op af en britisk journalist, Mehdi Hasan, som er langt mere bekymret for at blive kvalt i slikket.

»Omkring 3.000 amerikanere dør hvert år, fordi de bliver kvalt i mad. Nul er blevet dræbt af flygtninge. Så jeg ville være mere bekymret over Skittles for at være ærlig,« skriver journalisten.

Seth Abramovitch, der er journalist på det amerikanske medie The Hollywood Reporter, har henvendt sig til virksomheden Wrigley, som producerer Skittles.

Slikproducentens svar er kort, men kontant.

»Skittles er slik. Flygtninge er mennesker. Vi føler ikke, at det er en passende parallel,« skriver de.