Trump jr. ville udstille venstrefløjen – men hans fars tilhængere tvang ham af scenen

De startede med at råbe »USA! USA! USA!« Men så blev det til »Q AND A«. Og Trump jr. måtte forlade scenen.

Donald Trump jr. er på bogturné med den bog, han har skrevet om venstrefløjens angreb mod ham. Men på hans stop i Los Angeles, var det hans fars tilhængere, der gik til ham. Fold sammen
Læs mere
Foto: Etienne Laurent/EPA/Ritzau Scanpix

Donald Trump jr. ville udstille venstrefløjens konstante forsøg på at lukke munden på ham, men i stedet var det hans fars, præsidentens, tilhængere, der råbte så højt ad ham, at han måtte træde af scenen.

Sådan udspillede det sig, da han søndag var dukket op på California University i Los Angeles for at holde foredrag om sin seneste bog, skriver The Guardian.

Bogen handler om, hvordan en hadefuld amerikansk venstrefløj angriber ytringsfriheden og alle, der bruger den til at støtte op om Trump jr.s far som præsident. Og det var meningen, at foredraget skulle handle om det samme på California University, hvor langt de fleste studerende stemmer på Demokraterne.

Men da Trump jr. og hans kæreste, Kimberly Guilfoyle, fortalte publikum, at de ikke ville tage imod spørgsmål, var det ikke de demokratiske vælgere, der begyndte at protestere. Det var Trump-tilhængerne med de røde hatte.

Han skulle have været på scenen i to timer, men måtte give fortabt efter blot 20 minutter. Hans foredrag druknede i tilråb fra publikum, som forlangte dialog med præsident Donald Trumps søn.

Kimberly Guilfoyle, Donald Trump jr.s kæreste

»I gør ikke jeres forældre særligt stolte, når I er så uforskammede og forstyrrende!«


Som til præsident Trumps valgmøder råbte det 450 personer store publikum taktfast i begyndelsen: »USA! USA! USA!«

Men da Trump jr. nægtede at tage imod spørgsmål, begyndte de i stedet at råbe: »Q AND A! Q AND A! Q AND A!«

»Q and A« er en forkortelse for »spørgsmål og svar«. Først lød det fra Trump jr., at han ikke kunne tage imod spørgsmål, fordi der ikke var tid, så lød begrundelsen, at spørgsmålene og svarene kunne blive misbrugt af venstrefløjen på sociale medier. Men lige lidt hjalp det.

Publikum blev ved med at råbe efter dialog. Og jo længere Trump jr. nægtede dem det, des sværere blev det også for ham at argumentere for det mest centrale af hans argumenter mod venstrefløjen; at han ønsker dialog, mens venstrefløjen ønsker at lukke munden på ham og hans fars støtter.

For her stod han og nægtede at lytte til de mennesker, der altså angiveligt stemmer på Trump.

»I gør ikke jeres forældre særligt stolte, når I er så uforskammede og forstyrrende!« råbte Guilfoyle til sidst ad publikum.

Og så forlod hun og Trump jr. scenen.