Trump: Jeg anerkender valgresultatet - hvis jeg vinder

Hvis resultatet ved præsidentvalget er tvivlsomt, vil Trump ikke garantere, at han ikke går videre med sagen.

Donald Trump vil ikke garantere, at han anerkender resultatet af præsidentvalget i november. Medmindre han vinder. Arkivfoto Scanpix/Ty Wright Fold sammen
Læs mere

Washington D.C.. Den republikanske præsidentkandidat i USA, Donald Trump, skaber igen tvivl om, hvorvidt han vil acceptere resultatet af valget 8. november.

Det skriver en række medier.

Trump siger, at han vil godtage resultatet, hvis det er "gennemsigtigt". Men han har tilsyneladende også en anden betingelse.

- Jeg vil gerne love og give løftet til alle mine vælgere, støtter og det amerikanske folk, at jeg fuldstændig vil anerkende resultatet af dette historiske præsidentvalg, siger Trump ifølge det tyske nyhedsbureau dpa.

Han tilføjer efter en pause:

- Hvis jeg vinder.

Da Donald Trump og hans modkandidat, Demokraternes Hillary Clinton, natten til torsdag mødtes til den tredje og sidste tv-debat inden valget, nægtede Trump at svare klart på, om han vil acceptere valgets endelige udfald.

I en uddybende kommentar siger han torsdag ifølge nyhedsbureauet Reuters:

- Selvfølgelig vil jeg acceptere et tydeligt valgresultat. Men jeg forbeholder mig også retten til at modsige eller anlægge en retssag, hvis resultatet er tvivlsomt.

Den republikanske milliardærs udmelding ved debatten har fået topfolk i partiet til at fordømme Trumps indstilling.

Den Republikanske Nationalkomité har forsikret om, at partiet vil acceptere vælgernes dom.

Trumps kontroversielle udtalelse om valgresultatet er ikke det eneste, der har ført til kritik af præsidentkandidaten.

Nedsættende bemærkninger om kvinder har også vakt opsigt. Torsdag er endnu en kvinde stået frem med en påstand om, at hun er blevet seksuelt krænket af Trump.

Der er tale om 45-årige Karena Virginia, der ifølge eget udsagn blev befamlet af Trump i 1998. Hun er den tiende kvinde, der offentligt beskylder Trump for overgreb.

/ritzau/