Trump: Ingen peger direkte på prins efter Khashoggi-drab

Der er fortsat omstændigheder bag drabet på saudiarabisk journalist, der hemmeligholdes, siger Erdogan.

G20-SUMMIT/TRUMP-PUTIN
Foto: SPUTNIK

Flere gange blev drabet på den saudiarabiske journalist Jamal Khashoggi nævnt på stats- og regeringsstederne efter G20-topmødet lørdag.

Den amerikanske præsident, Donald Trump, siger, at han er »ekstrem vred« over drabet, skriver nyhedsbureauet AFP.

Trump tilføjer efterfølgende, at ingen har »peget« direkte på Saudi-Arabiens kronprins Mohammed bin Salman som den ansvarlige.

Den kritiske journalist gik ind på det saudiarabiske konsulat i Istanbul 2. oktober og kom aldrig ud igen. Det viste sig, at han var blevet slået ihjel.

Udtalelsen fra Trump kommer kølvandet på, at FN's særlige efterforsker Agnes Callamard offentliggjorde en rapport om drabet for få dage siden.

Rapporten indikerer, at blandt andre Saudi-Arabiens kronprins, Mohammed bin Salman, kan have haft en rolle.

»Jeg er ekstremt vred og utilfreds med, at sådan noget som det (drabet, red.) finder sted,« siger Trump, da han bliver spurgt, hvorvidt han talte med kronprinsen om det under topmødet.

Men »ingen har indtil videre peget direkte på den fremtidige konge af Saudi-Arabien«, slår præsidenten fast.

»De (Saudi-Arabien, red.) har taget det meget seriøst,« siger Donald Trump og refererer til en efterforskning, der er blevet kritiseret for at være holdt meget hemmelig.

Trods international furore over drabet har Trump fastholdt venligsindet bånd til kronprinsen, som han også lovpriste til møderne ved topmødet.

Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, opfordrer ved sit pressemøde til, at den saudiske kronprins fortæller, hvem drabsmændene er.

Han tilføjer, at der stadig er flere aspekter omkring drabet, der bliver holdt hemmeligt, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Erdogan er overbevist om, at en gruppe på 15 personer, der ankom til den tyrkiske megaby Istanbul inden drabet, står bag. Der er ingen grund til at se efter gerningsmænd andre steder, tilføjer han.

/ritzau/