Trump: Ingen aftale indgået om unge indvandrere

Aftale om fredning af illegale indvandrerbørn i USA skal knyttes sammen med spørgsmål om grænsesikkerhed.

Arkivfoto. USA's præsident, Donald Trump, siger ifølge Reuters, at der »ingen aftale« er indgået med Demokraterne om beskyttelse af unge indvandrere mod deportering. Fold sammen
Læs mere
Foto: SHAWN THEW
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

USA's præsident, Donald Trump, siger, at der "ingen aftale" er indgået med Demokraterne om beskyttelse af unge indvandrere mod deportering.

Trump siger, at enhver aftale om fredning af illegale indvandrerbørn i USA skal knyttes sammen med spørgsmålet om grænsesikkerhed, og han afviser, at der er indgået en aftale med demokratiske ledere fra Kongressen.

»Ingen aftale er indgået om Daca-ordningen,« skriver Trump på Twitter.

»Opførelsen af en mur fortsætter,« siger han videre.

Det var de to topdemokrater Chuck Schumer og Nancy Pelosi, som står i spidsen for Demokraterne i Repræsentanternes Hus og Senatet, der tidligere torsdag meddelte, at de havde indgået en aftale med Trump om at beskytte 800.000 børn af illegale indvandrere.

Den store gruppe af indvandreres børn har været beskyttet af en forordning kaldet Daca fra tidligere præsident Barack Obama, så de kan studere og arbejde i USA.

»Vi blev enige om hurtigt at stadfæste beskyttelsen af Daca og arbejde frem mod en aftale om grænsekontrol, eksklusiv muren, der er acceptabel for begge sider,« udtalte Nancy Pelosi og Chuck Schumer i en fælles erklæring.

De to topdemokrater henviste til muren langs den amerikansk-mexicanske grænse. Den har Donald Trump lovet sine vælgere, siden han stillede op som præsidentkandidat.

I sidste uge oplyste USA's justitsminister, Jeff Sessions, at Daca-ordningen tilbagekaldes, fordi den ikke er forankret i amerikansk lov.

Det blev mødt med vrede i Det Demokratiske Parti. Men der blev jublet blandt konservative republikanere, der så det som opfyldelsen af et centralt valgløfte.

Andre republikanere beklagede, at de 800.000 indvandrerbørn nu risikerede deportation.

Opdateres...

/ritzau/Reuters