Trump har fået sin egen voksdukke - men ét kendetegn skabte udfordringer

En tro kopi af USAs kommende præsident, Donald Trump, er blevet offentliggjort på voksmuseet Madam Tussaud i London. Figuren har været fem måneder undervejs, blandt andet fordi Trumps kendetegn har skabt udfordringer.

Foto: WILL OLIVER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

To dage før den egentlige indsættelse er Donald Trump allerede rykket ind i Det Hvide Hus. Altså i de kulisser af præsidentboligen, som er rekonstrueret på Madam Tussauds verdensberømte voksmuseum i London, vel at mærke.

Onsdag blev voksfiguren af USAs kommende præsident således præsenteret på et stort pressemøde på museet.

I løbet af de seneste fem måneder har et team af designere og skulptører modeleret, malet og stylet voksfiguren, så den er blevet en tro kopi af Donald Trump.

Undervejs i arbejdet har særligt et af Trumps kendetegn skabt udfordringer for designerne, fortæller chefskulptør David Gardner i et interview med CNN.

»Vi lavede en masse research på, hvordan han styler sit hår. Det er hårspray og fungerer nærmest som en lak,« siger chefskulptøren.

Holdet, der har kreeret voksdukken, har blandt andet været i kontakt med stylisten bag Trumps program »The Apprentice«, hvori han selv har medvirket.

På den måde har de fået gode tips til, hvordan den karakteristiske hårpragten sættes.

Designere fra Madam Tussaud-museet i London lægger sidste hånd på den voksdukker af Donald Trump, de har arbejdet på længe. Dukken blev præsenteret onsdag. Fold sammen
Læs mere
Foto: WILL OLIVER.

Foto: WILL OLIVER.

Foto: WILL OLIVER.

Foto: WILL OLIVER.

Foto: NEIL HALL.

Foto: NEIL HALL.

Det var dog ikke kun frisuren, men også hårfarven, der krævede nytænkning.

For at få den helt rigtige nuance og tekstur, har man valgt at bruge både menneskehår og hår fra yak-okser, skriver CNN. Der er ifølge mediet brugt fire forskellige nuancer, og hvert enkelt hår er ifølge mediet sat på individuelt.

Det kan du se mere om i denne korte video, som BBC har produceret, hvor du ligeledes kan se, hvordan holdet bag sørger for, at voksdukken også får den helt rigtige hudfarve. En opgave, der har taget flere dage, før holdet bag var tilfredse med dobbeltgængeren.

Foruden den model, der skal stå på Madame Tussaud-museet i London, er yderligere tre blevet lavet. De er alle skibet af sted og skal stå i henholdsvis Washington DC, New York og Orlando.

Donald Trump bliver officielt indsat som USAs 45. præsident ved en stor ceremoni i Det Hvide Hus fredag 20. januar.