Trump har efter trusler om veto underskrevet USA's budget

Jeg vil aldrig underskrive et budget som dette igen, siger Trump efter timer med politisk usikkerhed fredag.

Donald Trump - 201803232211575
Den amerikanske præsident, Donald Trump, underskrev fredag en amerikansk budgetaftale på 1300 milliarder dollar (7803 milliarder kroner), efter Senatet og Repræsentanternes Hus havde vedtaget det. Scanpix/Manuel Balce Ceneta Fold sammen
Læs mere

Washington. Den amerikanske præsident, Donald Trump, underskrev fredag en amerikansk budgetaftale på 1300 milliarder dollar (7803 milliarder kroner), efter at den var blevet godkendt af Senatet og Repræsentanternes Hus.

Trump havde tidligere på dagen på Twitter advaret om, at han overvejede at nedlægge veto mod det nye budget. Hvis han havde gjort alvor af truslen, skulle statsapparatet være lukket ned ved midnat natten til lørdag.

Efter flere timers usikkerhed meddelte præsidenten, at han trods betænkeligheder ville underskrive budgettet, fordi en forøgelse af udgifterne til forsvarsbudgettet på 60 milliarder dollar (391 milliarder kroner) havde overbevist ham om, at der var indgået et rimeligt kompromis.

- Men jeg siger til Kongressen, at jeg vil aldrig underskrive et budget som dette igen, sagde han efter at have truet med et veto.

En manglende godkendelse fra præsidenten havde medført, at store dele af den offentlige sektor i USA var lukket ned. Uden et budget må den nemlig ikke foretage sig noget - selv om der dog er undtagelser.

Budgetforslaget på over 2000 sider blev lagt frem i Kongressen onsdag efter flere ugers forhandlinger.

/ritzau/Reuters