Trump har afsluttet ventet samtale med Putin.

Præsident Donald Trump talte også med den tyske forbundskansler Merkel, og den samtale varede 45 minutter.

Foto: JONATHAN ERNST
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Washington. Præsident Donald Trump har afsluttet en telefonsamtale med den russiske præsident, Vladimir Putin, siger en højtstående kilde i den nye amerikanske administration til Reuters.

Pressesekretæren for Det Hvide Hus, Sean Spicer, skriver ifølge det russiske nyhedsbureau Tass på det sociale medie Twitter, at samtalen med Putin fandt sted, efter at Trump havde en samtale med forbundskansler Angela Merkel.

Samtalen mellem Trump og Merkel varede 45 minutter. Der er endnu ikke kommet meldinger om, hvor længe samtalen med Putin varede.

Trump talte med den tyske og den russiske leder, mens der mange steder i verden bliver givet udtryk for dyb bekymring over USA's drastiske begrænsning af den muslimske indvandring til USA.

Den nye amerikanske præsident begyndte allerede tidligt på dagen telefonsamtaler til udenlandske ledere. Ud over Putin og Merkel skulle Trump hen over dagen også tale med Japans premierminister, Shinzo Abe, Frankrigs præsident, François Hollande, og Australiens premierminister, Malcolm Turnbull.

Samtalerne er en hurtig mulighed for Trump til at forklare sin politik - og ikke mindst dekretet, der forhindrer nye visumudstedelser til personer fra syv konkrete lande - Iran, Irak, Libyen, Somalia, Sudan, Syrien og Yemen.

Beslutningen er en del af en række stramninger i USA's udlændingepolitik. Formålet er ifølge Trump at holde "radikale, islamistiske terrorister" ude af USA. Samtalerne er også en chance for at knytte tættere bånd til andre lande.

/ritzau/Reuters