Trump håner modstandere efter »kæmpestor« sejr i fem delstater

Den amerikanske milliardær gjorde grin med Ted Cruz og John Kasich efter sine sejre natten til onsdag.

Foto: LUCAS JACKSON. epublikanernes Donald Trump tog sejren i alle fem primærvalg natten til onsdag, og det var også en glad milliardær, der efterfølgende gik på scenen i New York
Læs mere
Fold sammen

Republikanernes Donald Trump tog sejren i alle fem primærvalg natten til onsdag, og det var også en glad milliardær, der efterfølgende gik på scenen i New York til tonerne af Rolling Stones' "Start Me Up".

- Det er en større sejr, end vi havde forventet. Vi har vundet alle stater, alle fem, og vi har vundet dem kæmpestort, siger Donald Trump fra talerstolen.

Trump fører ræset mod at blive sit partis præsidentkandidat stort. Det fik mandag hans modstandere Ted Cruz og John Kasich til at slå sig sammen og fordele nogle af de resterende delstater imellem sig i et forsøg på at stække Trump.

- Det var meget underligt at se de to andre slå sig sammen i går, sagde Trump i sin sejrstale i New York.

- Men jeg mener, at det er en god ting, for det viser, hvor svage de er. Nu tager vi til Indiana, hvor jeg har en masse venner, og der vinder vi også. Det bliver sjovt, siger Trump.

Donald Trump benytter også muligheden til at stikke til Demokraternes førende kandidat, Hillary Clinton.

- Vi har så mange tilhængere. Vi er langt foran Hillary og lidt foran Bernie Sanders. Bernie er nummer to, det må jeg indrømme. Han burde stille op som selvstændig, for han har ret i, at Hillary er ukvalificeret, og Demokraterne behandler ham dårligt.

Den republikanske kandidat opfordrer igen sine modstandere til at droppe ud af ræset mod Det Hvide Hus.

- Vi har millioner af stemmer mere end de andre. Hvorfor er John Kasich her stadig? Der er ikke nogen, der kan lide en forkælet dreng, der bare bliver hængende. De to er politikere, de kan ikke noget, siger Trump, der også kommer med et par valgløfter.

- Vi vil bygge den mur til Mexico, og vi vil tvinge firmaer til at holde deres produktion her i landet, siger han, før han kommer med et sidste løfte til sine støtter.

- Jeg vil ikke ændre mig. Jeg gik på de bedste skoler, og jeg er en virkelig klog person, siger Trump.

/ritzau/