Trump gav sig – nu giver baglandet igen: »Det er præsident Trump – ikke præsident Pelosi«

Donald Trump er i strid modvind på sociale medier, efter at han har genåbnet den amerikanske regering. På trods af at han kompromisløst havde proklameret, at det aldrig ville komme til at ske uden penge til hans grænsemur mod Mexico.

Trump latterliggøres af egne støtter på Twitter, efter at han ikke holdt fast i sin lukning af USAs føderale regering. Fold sammen
Læs mere
Foto: KEVIN LAMARQUE/Ritzau Scanpix

Der er én ting, som den amerikanske præsident, Donald Trump, har sat en tyk streg under i løbet af de 35 dage, han har lukket ned for regeringen: Et kompromis var udelukket. Han ville til enhver tid nægte så meget som at overveje forhandlinger, medmindre hans omstridte grænsemur mod Mexico indgår i forhandlingerne.

Trump har nu set sig nødsaget til at droppe sin alt eller intet-forhandlingsstrategi og har genåbnet regeringen.

Hans kovending anses blandt både politiske modstandere og dele af det konservative bagland som en offentlig ydmygelse, hvilket han nu i stor stil hånes for på Twitter under hashtagget #TrumpCaved (Trump gav sig).

»Vi er nået frem til en aftale om at stoppe nedlukningen og genåbne den føderale regering,« sagde Trump i fredags, da han annoncerede aftalen.

Aftalen går på, at USAs føderale regering genåbner i tre uger, indtil der den 15. februar skal forhandles om, hvor mange penge der skal allokeres til sikkerhed ved USAs sydlige grænse mod Mexico – mere specifikt Trumps grænsemur.

Det lader dog til, at Trump ikke helt anerkender, at han ikke fik det, han ønskede, ud af lukningen.

Ifølge CNN har nogle af hans mange rådgivere brugt lang tid på at finde ud af, hvordan Trump skulle reagere, så han ikke tabte ansigt fuldstændigt.

Trump valgte at omtale forløbet, som om det var demokraterne, der endte med at give sig, på trods af at det var ham selv, der satte regeringen på standby, fordi der ikke var opbakning til at finansiere hans ønskede grænsemur.

Mark Meckler, en konservativ leder fra Californien, der blandt andet var med til at stifte Tea Party-bevægelsen, har ifølge The Telegraph kaldt præsidentens beslutning for »ynkelig og ulækker«.

Mark Meckler mener, at de mange negative offentlige reaktioner viser, at Trumps troværdighed i det konservative bagland i stor grad er blevet svækket.

Under lukningen af regeringen har han selv og andre konservative aggressivt forsvaret Trumps tommeskruestrategi – ifølge The Telegraph af og til efter aftale med Det Hvide Hus, men de blev ikke informeret på forhånd, inden han kastede håndklædet i ringen. Hvilket mange er rasende over.

Den konservative kommentator og debattør Tomi Lahren var heller ikke sen til at melde sig i koret af kritikere:

»Jeg er glad for, at de ansatte i staten nu får deres løn. Men Trump har lige ladet Nancy tromle ham. Det er præsident Trump. Ikke præsident Pelosi. Opfør dig derefter.«